På torsdag skal der laves god mad :)
Menuen for 6 mennesker er:
Halvt kilo king crab med dyppelse: Nogen gode ideer?
Hovedret:
2 kg kalvmørbrad med bearnaice og triple fried chip. Kan "chips" laves i flere omgange så man giver sidste omgang lige inden servering? og er der gode tips til sovsen?
PS: Hvis nogen har et tip til havtaskefilet som er menuen i aften så sig frem..
God weekend
P
Triple fried chips og diverse
argh...
blir sulten nu
Ja, det er ikke noget problem. Du kan endda fryse dem ned og gemme dem så længe, du har lyst (næsten).
Har kigget lidt på gastromand - og tager opskriften på triple fried derfra. Men er der nogen der har en god opskrift på bernaice (har godt set at der også ligger en på Gastromand)?
Jeg plejede bare at opbevare de færdigfried chips i åben ovn på 200 grader luft, efterhånden som de blev færdige og så blev de serveret :)
skrev:
Jeg plejede bare at opbevare de færdigfried chips i åben ovn på 200 grader luft, efterhånden som de blev færdige og så blev de serveret :)
Og det går ikke ud over sprødheden?
xitaah skrev:
Du skulle lave dig en cognacsauce. Beats bernaise imo
Opskrift?
- Løg og lidt hvidløg svitses på en varm pande (gerne med frisk timian og evt en lille smule frisk rosmarin)
- Tilsæt en god del cognac (1-2 dl), og lad alkoholen forbrænde (nogle gange sætter jeg ild til, andre gange ikke)
- Lad det koge ind til ca. halvdelen
- Tilsæt ca. 1 liter god kalvefond (gerne hjemmelavet). Oksefond kan gå an.
- Kog ind, smag på det. Det skal smage af kalvefond, men også smage en del af cognacen.
- Tilsæt ~½ liter piskefløde - smag til med cognac og salt/peber
Ovenstående er til ca. 4 mand (min erfaring fortæller mig, at der altid bliver spist _meget_ af denne sauce).