For første gang nogensinde har jeg prøvet sådan en "nuke-selv tv-dinner".
I den lokale SPAR-butik var et skilt, der informerede om at der var tilbud på
Steff Houlberg færdigretter.
Jeg tog en pakke "forloren hare" og læste indholdsfortegnelsen.
Den så tilforladelig ud - og energifordelingen kunne have været værre.
Ialt små 500 kalorier i de 400 g. færdigret.
Jeg købte retten, som fik lov at tø op i køleskabet fra i går til i dag.
Den blev "nuked" efter forskrifterne - og da jeg tog den ud af mikrobølgeovnen,
duftede der af mad.
Skuffelsen var derfor stor da jeg smagte på retten; Kødet (med en skive slatten bacon omkring) havde en konsistens af "hårdkogt" hakket kød - og en smag af fedt med tilsætningsstoffer. Kartoflerne med sovs var endnu mere kedelige. De var udkogte og slatne og sovsens smag lå langt fra hjemmelavet.
Alt ialt en meget trist ting at spise - og jeg måtte finde alternativ aftensmad i køleskabet.
Nu er jeg, som nævnt, næsten "nuke-det-selv-jomfru". Mikrobølgeovnen bliver brugt til at opvarme rester af hjemmelavet mad samt til en gang popcorn engang imellem.
Findes der færdigretter, der er værd at spise?
Hold jer fra Steff Houlbergs "Forloren hare".
Fortsat god tirsdag.
TV-dinner. Æv!
Evas far skrev:
Findes der færdigretter, der er værd at spise?
Egentlig ikke, og slet ikke af den slags. Så hellere konserves.
Ftw
Nope, har prøvet mange, ingen virker..
Den eneste jeg kan (kunne, har fået traumer..), forårsruller fra dalloon, møgulækre, men steges de dobbelt af vejledningen, så smager de godt med soya og evt heinz.. :-)
Den bedste jeg har fået nogensinde er pork lasagne fra lidl :)
Man laver bare ik mad i microen..
Den laver popcorn og opvarmer tortilla pandekager.
Det ser stort set ud til at jeg har fået bekræftet min "fordom".
Der er en grund til at jeg var "nuke-selv-tv-dinner-jomfru" indtil i aften.
@CDJChristo: Er den god - og hvor købes den?
Den første måned efter at jeg flyttede ind, hvor jeg bor nu, var mit komfur ikke tilsluttet, så for at få lidt variation i rugbrødet, besluttede jeg mig for at prøve så mange færdigretter til mikroovn som muligt.
Resultat: Det eneste rigtigt spiselige, var de thai-cubes, der er billede af længere oppe, og så, mærkværdigt nok, Aldis vegetarlasagne.
Evas far skrev:
Det ser stort set ud til at jeg har fået bekræftet min "fordom".
Der er en grund til at jeg var "nuke-selv-tv-dinner-jomfru" indtil i aften.
@CDJChristo: Er den god - og hvor købes den?
Den er ok, kan købes i de fleste supermarkeder.. Super Brugsen og Rema ihvertfald.
Så de kan spises de cubes?
Jeg var sikker på de var som de der hårdt pakkede nudel ting som ungerne leger chips med..
Og de andre nuddelbægre man hælder vand på.. Føj..
Hvis det skal være nudler så skal det være yum yom eller MAMA jeg køber som regl en kasse ad gangen.
Men hvis man forventer sig konsistensen af god hjemmelavet mad ved micobølgeovnsfærdigretter bliver man slemt skuffet. så forven gerne noget skidt så bliver man sjælden helt skuffet.
Tabasco kan hjælpe på det meste af det.
PowerPlayer skrev:
Hvis det skal være nudler så skal det være yum yom eller MAMA jeg køber som regl en kasse ad gangen.
Men hvis man forventer sig konsistensen af god hjemmelavet mad ved micobølgeovnsfærdigretter bliver man slemt skuffet. så forven gerne noget skidt så bliver man sjælden helt skuffet.
Tabasco kan hjælpe på det meste af det.
Tabasco er også glimragende i grøn Gajol.
Den billige fra Rema, kylling med skysovs og kartofler er udmærket. Husk rugbrød til.
Ham her gutten har lavet en blog hvor han har testet stortset alt hvad der er på markedet indenfor færdigretter.
Helt klart et besøg værd, hvis man engang imellem tager den lette løsning til aftensmad, og ligesom jeg gang på gang er gået skuffet og sulten iseng.
Utroligt så meget hundeæde de kan pakke nok så flot ind som bare smager af...
Der er faktisk et par ganske udmærkede retter iblandt, der er bare langt mellem snapsene.
wozny.wordpress.com/
Man må sige han har "taget en for holdet" :D
De der cubes er imo nuts - alt andet 'nuke FOOD' er klamt.. Dog er det ikke vildt meget mad i de cubes.
Følg forskrifterne og mix cubens indhold og giv det lige 1-1,5 minut mere.......
Frysepizza
Nice´n Easy Thai-boxene er også rigtig gode. Især rød karry(rød boks) eller den grønne boks er mine ynglings
Vildt så hypede de cubes er, kun mig der syntes de er overvurderedet ?
De smager jo bare af fisk og karry, for slet ikke at tale om den klump risengrød der ligger i bunden. Føj
Jeg synes de smager ok godt de cubes men det er et problem at der skal 3-5 stk til at blive mæt
Du kan bruge microen til at lave bagte Kartofler rimelig hurtigt, og så åbne din "toffel" og smide en halv pakke skinke salat eller hvidløgsost i den eller hvad du lige synes er godt deri. nemt hurtigt og billigt, men ikke sundt.
@københavneren
Giv os nu bare de få gode retter, hvorfor skal vi også smage (læse igennem) alle de dårlige..
Fair nok, har kigget siden. Stakkels mand :-(
Den billige fra Rema, kylling med skysovs og kartofler er udmærket. Husk rugbrød til.
Citat fra miller..
Så tænker jeg, rist det rugbrød i små stykker, så det bliver lidt knas i suppen.. :-)
grovfil skrev:
@københavneren
Giv os nu bare de få gode retter, hvorfor skal vi også smage (læse igennem) alle de dårlige..
Fair nok, har kigget siden. Stakkels mand :-(
Haha, i skal ikke have det for nemt :-)
kris_rem skrev:
Jensens favoritgryde eller hvad den hedder er no go
Jeg har ikke en favoritgryde.
Chili con carne fra Hanegal er okay i en snæver vending - og gerne med en stor klat af den fedeste creme fraiche på toppen :)
Købte IRMAS træstammer idag, 2stk for 32kr...
Det var et marcipanbrød wtf?
Det er med risiko for at komme til at lyde lidt frelst, men mit daglige udkomme kommer fra at levere hjemmelavet mad til en fornuftigt pris, så jeg vil oprigtigt gerne forstå hvad der får folk til at købe den slags slam som der sælges som færdigretter.
Er det for at spare tid?
Er det manglende evner til selv at tilberede et måltid?
Er det fordi man "skal" have varm mad? I min bog er et fornuftigt rugbrød og anstændigt pålæg nemlig at foretrække over en microwave-dinner til hver en tid.
Please enlighten me...
Rsmadsen skrev:
Det er med risiko for at komme til at lyde lidt frelst, men mit daglige udkomme kommer fra at levere hjemmelavet mad til en fornuftigt pris, så jeg vil oprigtigt gerne forstå hvad der får folk til at købe den slags slam som der sælges som færdigretter.
Er det for at spare tid?
Er det manglende evner til selv at tilberede et måltid?
Er det fordi man "skal" have varm mad? I min bog er et fornuftigt rugbrød og anstændigt pålæg nemlig at foretrække over en microwave-dinner til hver en tid.
Please enlighten me...
Det eneste tidspunkt, at jeg kan få mig selv til at købe færdigmad, er når jeg har hjernedøde tømmermænd.
Rsmadsen skrev:
Det er med risiko for at komme til at lyde lidt frelst, men mit daglige udkomme kommer fra at levere hjemmelavet mad til en fornuftigt pris, så jeg vil oprigtigt gerne forstå hvad der får folk til at købe den slags slam som der sælges som færdigretter.
Er det for at spare tid?
Er det manglende evner til selv at tilberede et måltid?
Er det fordi man "skal" have varm mad? I min bog er et fornuftigt rugbrød og anstændigt pålæg nemlig at foretrække over en microwave-dinner til hver en tid.
Please enlighten me...
Jeg tænder totalt sygt på god mad. Hver gang jeg spiser, tænker jeg allerede på hvad jeg skal have næste gang, og hvor godt det skal være.
Selvom jeg synes at jeg spiser rimeligt godt, falder jeg stadig fra tid til anden i færdigretterne. Der er ikke rigtigt en god grund til det, så jeg kan kun stille mig selv de spørgsmål du lige har skudt af, og bare sige "pas" til det.
En lille teknikalitet er dog at jeg også er ret bevist om mit kcal indtag, og her er det ret let at finde et eller andet til 500kcal, og bare sige "that'll do it tonight".
Hoooold så kæft hvor har jeg, i efterskoletiden, fortæret mange YumYum pakker.
Vil den dag i dag hellere vælte forover på cykel end at sætte mere af det stads til livs.
@CDJChristo
Den der risret er rigtig meget en risret. Noget der ligner 80% ris. Stort set ingen kød. Når jeg selv laver noget lignende er det nok det omvendte forhold.
Jeg har ikke noget imod Daloon forårsruller. Dog er jeg lidt træt af der kun er 6% oksekød i. De måtte gerne koste de dobbelt for min skyld, hvis der var 20% kød i.
Køb nu bare nogen glaskartofler, noget bacon og noget hakket svinekød. Skær glaskartoflerne i skiver, smid bacon på panden, tilsæt kartoffelskiver, smid lidt salt og peber på evt cayenne peber og så hakket svin til sidst. Svits til du har en lækker biksemad og lav evt et spejlæg til. Ligeså fucking nemt som frysemad og meget bedre.
Guldmageren skrev:
Køb nu bare nogen glaskartofler, noget bacon og noget hakket svinekød. Skær glaskartoflerne i skiver, smid bacon på panden, tilsæt kartoffelskiver, smid lidt salt og peber på evt cayenne peber og så hakket svin til sidst. Svits til du har en lækker biksemad og lav evt et spejlæg til. Ligeså fucking nemt som frysemad og meget bedre.
PUF! Og så blev man sulten :-/
Niel skrev:
Grøntsagslasagne fra Aldi er ganske god imo..
Helt enig.
OP - Var det nødvendigt at oprette en tråd for at have påskud for at skrive nuked sytten gange? :-D
Jeg synes faktisk at enkelte af Findus' færdigretter kan spises, hvis det skal gå hurtigt. F.eks. under en tourgrind ;)
Tænker på Findus Kylling i Karry, Findus Kylling grønpebersauce og Findus Schnitzel Gordon Bleu
De laver dog også flere man bør holde sig fra.
Og jaja, det var Findus med hestekødet i lasagnerne, men det går nok.
Jensens bøfstroganof(ved ikke hvordan man staver) med kartoffelmos er helt klart det bedste jeg har smagt! Kan klart anbefales :-)
Skræl og kog kartofler
Skær bacon i tern - skær løg i tern... evt. et æble til sidst
Svits på panden
= Brændende kørlighed på 5 min tilbered og 20 min ialt
EOD
PBaek skrev:Niel skrev:
Grøntsagslasagne fra Aldi er ganske god imo..
Helt enig.
OP - Var det nødvendigt at oprette en tråd for at have påskud for at skrive nuked sytten gange? :-D
@Niel: Tak for info om lasagnen.
@ PBaek: Du tæller dårligt. Det ord eller afarter deraf er kun nævnt 3 gange.
@ Øvrige med diverse opskrifter på hurtig mad samt spørgsmål om "hvorfor færdigret":
Tak for info. Det var som nævnt første gang jeg prøvede sådan en tv-dinner.
Jeg laver normalt hjemmelavet mad - og oplevelsen med den færdigret, får mig bestemt ikke til at foretrække "nuke-it-tv-dinner".
Det der fascinerer mig ret meget er at DK (fra hukommelse) bare har et ret dårligt udvalg af færdigretter, lige bortset fra et par enkelte frysepizzaer der er habile.
UK har dermiod en helt fantastisk færdigmadkultur - hvorfor er det lige at et så avanceret land som DK ikke kan komme mere end 10% i nærheden af hvad M&S Simply Food, Tesco, Morrisons osv. kan levere?
Ikke nogen større pointe fra min side som sådan, bortset fra at god færdigmad faktisk eksisterer (dog yderst sjældent frossent) i verden. Men i DK kan man bare få en cowboytoast at trutte i. Lige undtaget centrale Kbh., hvor der vel er et par muligheder.
@sponge
Faktisk finder der flere high-class frosne færdigretter; de er bare helvedes dyre. Eksempelvis har Superbest Cofocos frosne retter, og Irma har nogle andre (har glemt navnet), men de koster ca. 70,- kr. stykket. Og så går konceptet jo lissom tabt efter min mening.
skizomick skrev:
@sponge
Faktisk finder der flere high-class frosne færdigretter; de er bare helvedes dyre. Eksempelvis har Superbest Cofocos frosne retter, og Irma har nogle andre (har glemt navnet), men de koster ca. 70,- kr. stykket. Og så går konceptet jo lissom tabt efter min mening.
Fair nok. Og så taler vi i måske stedet om den mangel på ordentlig konkurrence i DK der gør at supermarkeder er væsentligt dyrere - selv fratrukket moms - end i andre EU-lande. Det lykkes mig f.eks. at købe dansk carpaccio billigere i Spanien end i Danmark, og det er efter skidtet er blevet kørt derned i lastbiler.
Niel skrev:
Grøntsagslasagne fra Aldi er ganske god imo..
Har lige fortæret sådan en fætter, og er godt nok positivt overrasket. Virkelig velsmagende, og så kun 12 kr.
Ryger helt sikkert et par stykker i fryseren til næste gang det skal være lidt nemt.
Tak for tip
Guldmageren skrev:
Køb nu bare nogen glaskartofler, noget bacon og noget hakket svinekød. Skær glaskartoflerne i skiver, smid bacon på panden, tilsæt kartoffelskiver, smid lidt salt og peber på evt cayenne peber og så hakket svin til sidst. Svits til du har en lækker biksemad og lav evt et spejlæg til. Ligeså fucking nemt som frysemad og meget bedre.
Jep, glaskatofler og pencillin-gris er bare nuts og retten er endda helt renset for grønsager/vitaminer eller andet med næringsværdi i - til gængæld super kalorietungt ?????????? Og lækkert krydret med BÅDE salt og peber !
Jamen velbekom da !
@OP - Færdigretter er generelt lort og listen over tilsætningstoffer der skal få skramlet til at smage af noget er uhyggelig !! Køb en måltidssalat, go sandwich eller andet lødigt.... mad SKAL jo ikke være varmt bare fordi det er blevet aften.
SVPE skrev:
Jep, glaskatofler og pencillin-gris er bare nuts og retten er endda helt renset for grønsager/vitaminer eller andet med næringsværdi i - til gængæld super kalorietungt ?????????? Og lækkert krydret med BÅDE salt og peber !
Jamen velbekom da !
Og vi er nogen der kan tåle det :-P