Familien er vokset op med kød i alle afskygninger. Ville gerne prøve at servere noget god vegetar mad til dem. Bønner skal undgås - nogle gode forslag? Takker på forhånd
Vegetar ret - anbefalinger?
google fredsfisk... til dato den bedste vegetar ret jeg har lavet/fået
Husk hjemmelavet remoulade det vigtigt!
Spørgejørgen skrev:Familien er vokset op med kød i alle afskygninger. Ville gerne prøve at servere noget god vegetar mad til dem. Bønner skal undgås - nogle gode forslag? Takker på forhånd
WOK steg en masse lækre grøntsager (løg, gulerod, peberfrugt, champignon, squash, 3-4 fed hvidløg i tynde skiver), vend kogte nudler i og tilsæt "1-2-3" (én del fiskesauce, 2 dele sesamolie og 3 dele soya). Riv til sidst frisk ingefær i.
Nemt, sundt og lækkert.
Hvis vi snakker de ikke så eksotiske retter er der her et par random ideer til retter eller dele af en ret:
- Pulled Jackfruit i BBQ marinade som du kan smide i en burger eller spise med f.eks. kartofler og grønt (eller noget helt tredje).
- Moussaka.
- Aubergine cannelloni.
- Fyldte peberfrugter. F.eks. en god omgang risotto med champignon mm.
- Ovnstegte rodfrugter som fritter.
- En god suppe.
- Broccoli, spinat, tomat og ost i en god ægge-blanding som kan smides i en muffin-form og så ind i ovnen.
- Dalloon's Nacho burger. Kan spise som burger eller med whatever.
- Grøntsagslasagne.
- Falafel pita.
- Falafel rulle.
- Generelt bare falafel :D
- Pizza (f.eks. kartoffel).
- Kartoffel-omelet.
- Diverse pastaretter.
- Samosa.
tuznelda skrev:
WOK steg en masse lækre grøntsager (løg, gulerod, peberfrugt, champignon, squash, 3-4 fed hvidløg i tynde skiver), vend kogte nudler i og tilsæt "1-2-3" (én del fiskesauce, 2 dele sesamolie og 3 dele soya). Riv til sidst frisk ingefær i.
Nemt, sundt og lækkert.
Fik vi faktisk i går. Fungerer altid fint ;)
Dhal er også en nem og lækker klassiker, evt med doukha (ristet sesam som du knuser i en morter med ristede "varme" krydderier, fx spidskommen, koriander, muskatnød, chili osv) og drænet yoghurt til.
Det er bare at stege løg godt af i olivenolie, tilsætte røde linser, hvidløg og krydderier (spidskommen, chili og koriander) og lade dem stege med et par minutter, tilsætte flået tomat, og lade det simre til den er færdig og smag til med salt (løbende tilsæt vand så den ikke koger tør). Ud fra den rækkefølge kandu så variere i alle mulige retninger med både forskellige typer linser, forskellige grønsager og forskellig toppings.
Derudover alt med falafel, og husk falafelfarsen skal laves af kikærter som er udblødt men ikke kogt. Såslipper du for at tilføje æg eller stivelse og smagen bliver meget bedre.
Ps. Nu lyder det ikke til at det er vigtigt i dette tilfælde, men apropros tuz' indlæg er fiskesauce ikke vegetarisk :)
Dhal er lækkert evt. kombineret med en indisk ret med kikærter.
Alternativt en burger med portobellosvampe som har fået en god tur i ovnen. Serveret med tripple fried pomfrittes.
henrikthing skrev:Ps. Nu lyder det ikke til at det er vigtigt i dette tilfælde, men apropros tuz' indlæg er fiskesauce ikke vegetarisk :)
Jeg tror ikke der er det meget fisk i fiskesauce .. Men du har ret.
Det dur kun til pescetar-mad.
Man kan godt bruge soya eller chilissauce i stedet :-)
tuznelda skrev: Jeg tror ikke der er det meget fisk i fiskesauce .. Men du har ret.
Det dur kun til pescetar-mad.
Man kan godt bruge soya eller chilissauce i stedet :-)
Du har da fået fast følge :-)
Jeg forestiller mig, at det må være PN's svar på Ronald og Bugge, der følger dig rundt med fingeren på downvoteknappen.
skizomick skrev: Du har da fået fast følge :-)
Jeg forestiller mig, at det må være PN's svar på Ronald og Bugge, der følger dig rundt med fingeren på downvoteknappen.
Noget skal de jo have at underholde sig med når nu den danske sommer er druknet :-)
tuznelda skrev: Jeg tror ikke der er det meget fisk i fiskesauce .. Men du har ret.
Det dur kun til pescetar-mad.
Man kan godt bruge soya eller chilissauce i stedet :-)
Det indeholder udelukkende fisk, salt og sukker :)