VERY HOT: hvorfor....?

#1| 0

hvorfor bliver kaffe hurtigere koldere end te?

15-11-2006 23:37 #2| 0

Fordi te som regel bliver lavet af kogende vand +100 grader. Kaffe derimod bliver lavet omkring 84 grader.

Tror jeg.

15-11-2006 23:40 #3| 0

Ja men jeg har selv lavet kaffe og te med samme vand fra el-kogeren masser af gange og det hver gang at kaffen bliver kold hurtigt, skal nærmest hælde det i mig for at få drukket den nogelunde i god temp.

15-11-2006 23:58 #4| 0

Du bruger flere gram "kolde" kaffebønner end te?

15-11-2006 23:59 #5| 0

Og de "kolde" kaffebønner bliver i kaffen, hvorimod tebrevene tages op efter x antal minutter..

16-11-2006 00:01 #6| 0

Hvis dine krus er forskellige så prøv at bytte om.
Kan også ligge i at kaffe kræver en højere temperatur end te for at smage "ordentligt" og smagsløget derfor snyder en til at syntes kaffe er kold før te

16-11-2006 00:05 #7| 0

@PSschmid

Ja, tror du måske kan have ret.

16-11-2006 01:23 #8| 0

@Sunset
"Fordi te som regel bliver lavet af kogende vand +100 grader"

Nu er jeg ikke fysik fesser eller noget men så vidt jeg husker bliver vand i en el keddel kun lige akkurat 100 grader og fordamper og ikke over 100 grader som du skriver. Derfor er vandet omkring 95 grader inden det kommer over i koppen :=)

16-11-2006 01:49 #9| 0

@Borsk

Ja ok.... :-)

@Alle

Her er løsningen
www.tweakup.dk/article/773/dk/

16-11-2006 02:32 #10| 0

@ Borsk

Loooool:-)

Har du aldrig kogt dit vand til 104 graders varme???

Men ok, helt tosset er det jo ikke.... På toppen af mount everest koger vandet jo allerede ved nogen og firs grader, så hvis du nu står i et meeeeeeget dybt hul, såååå........

Flex_luthor

16-11-2006 09:02 #11| 0

Så må have fat i en tryk-koger. Der kan der koges ved op til ca. 116 grader. :-) Men hvordan du så lige vil få lavet kaffen og stadig bevare trykket og dermed den høje temperatur må du selv bøvle med.
--
verndroid
www.schougunvald.dk

16-11-2006 09:09 #12| 0

pureking

Kunne du ikke lade være med at spilde vores tid, når du ikke engang har ulejliget dig med at måle temperaturen i kopperne

A. Umiddelbart efter ihældning af vand.
B. Efter fx. 5 min. henstand
C. Efter fx. 10 min henstand

For helvede!

16-11-2006 09:19 #13| 0

Ja vi skal bruge nogle facts før vi kan regne på det :)

Hvilken kaffe bruger du? Hvor mange bønner?

16-11-2006 09:35 #14| 0

jeg laver en empirisk undersøgelse idag!

Data uploades om et par timer.

16-11-2006 11:40 #15| 0

@tussen

Ja, og afhængig af den ønskede standard afvigelse skal vi også have 100-10.000 målinger

16-11-2006 12:05 #16| 0

Thyssen

Jeg vil mene, vigtigheden af eksperimentet begrænser det nødvendige antal målinger til 3.

16-11-2006 14:50 #17| 0

Pureking 09:35
Data uploades om et par timer.



...

16-11-2006 14:52 #18| 0
i117.photobucket.com/albums/o55/bjlipchik/ChrisPirilloGay-YippieAnotherLameAs.gif

:)
16-11-2006 15:00 #19| 0

Der er mere stof opløst i kaffe end der er i te, så derfor indeholder kaffe nok flere elektrolytter/ioner og er derfor bedre ledende.

:)

16-11-2006 16:00 #20| 0

Der skal røres i Nescafé... kold ske og omrøring er bias!

Glæder mig til empirien

16-11-2006 16:31 #21| 0

Kan det ikke være fordi molekylerne i kaffe er dårligere til at holde på varmen end te.

Det her er årets tråd.

16-11-2006 16:55 #22| 0

"Der skal røres i Nescafé"

Godt tænkt!

@Pureking

Når du laver te er det så med eller uden sukker?
(antager du rører rundt hvis du kommer sukker i)

17-11-2006 14:13 #23| 0

bump

17-11-2006 14:14 #24| 0

Ja helt hurtig til at lave en kop kaffe er han ikke :)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar