hvorfor bliver kaffe hurtigere koldere end te?
VERY HOT: hvorfor....?
Fordi te som regel bliver lavet af kogende vand +100 grader. Kaffe derimod bliver lavet omkring 84 grader.
Tror jeg.
Ja men jeg har selv lavet kaffe og te med samme vand fra el-kogeren masser af gange og det hver gang at kaffen bliver kold hurtigt, skal nærmest hælde det i mig for at få drukket den nogelunde i god temp.
Og de "kolde" kaffebønner bliver i kaffen, hvorimod tebrevene tages op efter x antal minutter..
Hvis dine krus er forskellige så prøv at bytte om.
Kan også ligge i at kaffe kræver en højere temperatur end te for at smage "ordentligt" og smagsløget derfor snyder en til at syntes kaffe er kold før te
@Sunset
"Fordi te som regel bliver lavet af kogende vand +100 grader"
Nu er jeg ikke fysik fesser eller noget men så vidt jeg husker bliver vand i en el keddel kun lige akkurat 100 grader og fordamper og ikke over 100 grader som du skriver. Derfor er vandet omkring 95 grader inden det kommer over i koppen :=)
@Borsk
Ja ok.... :-)
@Alle
Her er løsningen
www.tweakup.dk/article/773/dk/
@ Borsk
Loooool:-)
Har du aldrig kogt dit vand til 104 graders varme???
Men ok, helt tosset er det jo ikke.... På toppen af mount everest koger vandet jo allerede ved nogen og firs grader, så hvis du nu står i et meeeeeeget dybt hul, såååå........
Flex_luthor
Så må have fat i en tryk-koger. Der kan der koges ved op til ca. 116 grader. :-) Men hvordan du så lige vil få lavet kaffen og stadig bevare trykket og dermed den høje temperatur må du selv bøvle med.
--
verndroid
www.schougunvald.dk
pureking
Kunne du ikke lade være med at spilde vores tid, når du ikke engang har ulejliget dig med at måle temperaturen i kopperne
A. Umiddelbart efter ihældning af vand.
B. Efter fx. 5 min. henstand
C. Efter fx. 10 min henstand
For helvede!
Ja vi skal bruge nogle facts før vi kan regne på det :)
Hvilken kaffe bruger du? Hvor mange bønner?
jeg laver en empirisk undersøgelse idag!
Data uploades om et par timer.
@tussen
Ja, og afhængig af den ønskede standard afvigelse skal vi også have 100-10.000 målinger
Thyssen
Jeg vil mene, vigtigheden af eksperimentet begrænser det nødvendige antal målinger til 3.
Der er mere stof opløst i kaffe end der er i te, så derfor indeholder kaffe nok flere elektrolytter/ioner og er derfor bedre ledende.
:)
Der skal røres i Nescafé... kold ske og omrøring er bias!
Glæder mig til empirien
Kan det ikke være fordi molekylerne i kaffe er dårligere til at holde på varmen end te.
Det her er årets tråd.
"Der skal røres i Nescafé"
Godt tænkt!
@Pureking
Når du laver te er det så med eller uden sukker?
(antager du rører rundt hvis du kommer sukker i)