Vin juleaften

#1| 1

Kære alle

 

Jeg så et indlæg angående portvin til juleaften. Det drikker vi ikke hos min familie. Jeg kan godt selv nyde et godt glas vin indimellem, men det er sjældent mine forældre drikker vin overhovedet. 


Vi spiser normalt helt tradition julemad med and, svin, kartofler osv. Men hvilke flasker/druer vil i anbefale til et par ældre mennesker, som generelt ikke drikker ret meget, og nok ikke skal have det alt for kraftigt.

17-12-2024 08:10 #2| 8

Det her bliver hurtigt et religionsspørgsmål, men jeg vil lige prøve at opsummere lidt holdninger der findes.

Den helt klassiske løsning:
Rhone. Det der nok bliver drukket af flest semivinkendere til jul. Det være sig Chateauneuf du pape for nogle og cote du Rhone for andre. Du går aldrig helt skævt med Rhone, umiddelbart skal du nok gå efter noget fra sydrhone, da nordrhone kan være lidt tung.

Syre-elskerne:
Der er en del mennesker i nichemiljøerne der mener at vin med høj syre er godt til den fede mad. Det forekommer både i champagnemiljøet og hos de der er vilde med sydtyskland. Hvis du går den tyske hvide vej, så er Kabinet nok det rigtige valg.
På Champagne ville jeg personligt vælge noget pinot noir baseret, evt Roséchampagne.
Et rødvinsbud med rimelig høj syre er Brunello, som jeg personligt ikke selv tror på til julemad.


Mulighederne i letdrikkelige vine:
Oplagte valg som ikke kommer til at fremkalde panderynker hos nogle er at gå med Barbera de Alba. Fra 95% af alle producenter af Barbera går med en forholdsvis let-drikkelig (og let anonym) vin.

Der er derudover en del danskere der er begyndt af holde af primitivo/zinfandel. Det er super let drikkeligt og lidt til den søde side. Hvis du køber de amerikanske, så kan det nogle gange blive lidt en vaniljebombe som deler vandene. Bliver du i Italien skal det nok gå.

Staklerne:
er dem der vælger Amarone. Jeg kan ikke få mig selv til at skrive noget positivt om Amarone.


Hvad gør hermod selv:
Familien består af en omgang særlinge, og der bliver serveret flere forskellige vine.
Der er et familiemedlem der insisterer på at der skal være et økomærke på vinen. Han får sin egen flaske af ubestemmelig og sikkert overraskende kedelig vin.

Derudover går vi med Sydrhone, som de fleste vil drikke. Derudover har jeg Grand Cru Bourgogne i form af Michel Magnien Clos de la roche 2015 og en flaske stor nordrhone i form af Delas La Landonne 2009. De to sidstnævnte flasker vil stå i min ende af bordet og ingen vil ane at flaskerne til 1500kr stykket står nede hos mig og de billige er oppe hos de andre.
Easy game.

Redigeret af hermod d. 17-12-2024 08:12
17-12-2024 11:34 #3| 0

Selvom dit spørgsmål går på vin, vil jeg tillade mig at komme med et andet input.
Gem de gode flasker vin til nytårsmiddagen og drik øl til den fede danske julemad.
Det står meget bedre til.

Bud på ølstile vil være Bock, Brown Ale, Munich Dunkel eller eventuelt bare en mørk lager.

De fleste lokale mikrobryggerier laver efterhånden nogle juleøl, der rammer en af disse stile, og som er perfekte til dansk julemad.
Og ellers kan du altid finde en eller anden variant af disse øl i lidt større supermarkeder, som Meny, SuperBrugsen og Føtex.

17-12-2024 13:57 #4| 0

Tak for at oprette tråden 


Jeg vil frygteligt gerne uden om Grenache druen - Findes der bedre bud end Brunello?


Jeg har iøvrigt aldrig hørt om champagne til julemaden. Er det muligt med nogle konkrete bud her? :-)


 


 

17-12-2024 17:10 #5| 0

@hermod


Kan man få en c. Du pape i “god kvalitet” for 500kr, gerne billigere :)


og hvad er det så for en?

Redigeret af Mikkmakk d. 17-12-2024 17:11
17-12-2024 18:26 #6| 0

Jeg hopper på noget bourgogne fra Côte de Nuits regionen.


Dem jeg har (har glemt navnet) ligger i 300 kroners-klassen - hopper man et trin op til 1. crue er det 500-600 kr. Man kan sagtens smage kvalitetsforskellen, men jeg er nok den eneste der vil sætte pris på den forskel. 


PS: Det seneste Amarone jeg smagte - smagte af rævepis (heldigvis kun en prøve). 

17-12-2024 19:08 #7| 0

Forslagene kan jo være mange, idet der ikke rigtigt er noget, der favner hele sammensætningen af en traditionel Dansk julemiddag.

 

Som Hermod kan man jo vælge en vin, som man også efter maden kan sidde og hygge sig med, og så lade netop det være bestemmende for valget.

 

Vi er ofte gået Rioja vejen til juleanden. Ikke de allermest vaniljetunge, og gerne lidt krydret i munden uden for meget syre er ikke helt tosset. Søren Frank har kig på Pinot (Californien) til anden, og øser man mere op af kartoftler og brystkød end af sovs, rødkål og brunede kartofler, så lyder det ikke tosset. 

 

Vi har flere gange haft en Torre de Oña Finca Martelo Rioja Reserva på menuen til anden, og der kunne det godt ende igen i år.

17-12-2024 20:14 #8| 0

Ville som Hermod også gå med Barbera d Alba

Vi har ikke forsøgt os ud i champagne til andet end Ris a la manden, hvor vi har kørt Pol Roger Demi Sec de sidste par år, som har fungeret rigtigt godt!

Vi kører CDP til maden, som vi foretrækker. I år bliver det Brunier - Vieux De Telégraphe.

 

@Mikkmakk.

Jeg ville kigge i Pegau CDP, der ligger på et stabilt højt niveau i det prisleje.




Redigeret af Bakerizzle d. 17-12-2024 20:41
17-12-2024 22:12 #9| 0
Mikkmakk skrev:

@hermod



Kan man få en c. Du pape i “god kvalitet” for 500kr, gerne billigere :)



og hvad er det så for en?




Ja! Du er kun presset af tid da det er jul om lidt. Udfordringen at CNDP til 500kr skal have lidt alder før det kan drikkes.

Et bud er www.finewines.dk/producenter/domaine-du-pegau/domaine-du-pegau-chateauneuf-du-pape-reserve-2015-0-75

Pegau er god vin!

Alternativt kan du kigge på clos Saint Jean som The Wine Company sælger. De plejer at være til at betale og jeg mindes de har flere årgange med lidt alder.

De har faktisk også Clos Du pape - men det kan være marginalt over dit budget. Evt kan du kigge på Urbanwinebox og se om nogle private har dem til salg i København.
Redigeret af hermod d. 17-12-2024 22:14
17-12-2024 22:15 #10| 0
www.urbanwinebox.com/chateauneuf-du-pape+%22la+crau%22+2012+750+ml+%28standard%29-a1g2o00000kd6naeat.html Et andet bud www.urbanwinebox.com/chateauneuf-du-pape+2015+750+ml+%28standard%29-a1g2o00000kd9w8eal.html
Redigeret af hermod d. 17-12-2024 22:17
17-12-2024 23:41 #11| 9
hermod skrev:

Det her bliver hurtigt et religionsspørgsmål, men jeg vil lige prøve at opsummere lidt holdninger der findes.

Den helt klassiske løsning:
Rhone. Det der nok bliver drukket af flest semivinkendere til jul. Det være sig Chateauneuf du pape for nogle og cote du Rhone for andre. Du går aldrig helt skævt med Rhone, umiddelbart skal du nok gå efter noget fra sydrhone, da nordrhone kan være lidt tung.

Syre-elskerne:
Der er en del mennesker i nichemiljøerne der mener at vin med høj syre er godt til den fede mad. Det forekommer både i champagnemiljøet og hos de der er vilde med sydtyskland. Hvis du går den tyske hvide vej, så er Kabinet nok det rigtige valg.
På Champagne ville jeg personligt vælge noget pinot noir baseret, evt Roséchampagne.
Et rødvinsbud med rimelig høj syre er Brunello, som jeg personligt ikke selv tror på til julemad.


Mulighederne i letdrikkelige vine:
Oplagte valg som ikke kommer til at fremkalde panderynker hos nogle er at gå med Barbera de Alba. Fra 95% af alle producenter af Barbera går med en forholdsvis let-drikkelig (og let anonym) vin.

Der er derudover en del danskere der er begyndt af holde af primitivo/zinfandel. Det er super let drikkeligt og lidt til den søde side. Hvis du køber de amerikanske, så kan det nogle gange blive lidt en vaniljebombe som deler vandene. Bliver du i Italien skal det nok gå.

Staklerne:
er dem der vælger Amarone. Jeg kan ikke få mig selv til at skrive noget positivt om Amarone.


Hvad gør hermod selv:
Familien består af en omgang særlinge, og der bliver serveret flere forskellige vine.
Der er et familiemedlem der insisterer på at der skal være et økomærke på vinen. Han får sin egen flaske af ubestemmelig og sikkert overraskende kedelig vin.

Derudover går vi med Sydrhone, som de fleste vil drikke. Derudover har jeg Grand Cru Bourgogne i form af Michel Magnien Clos de la roche 2015 og en flaske stor nordrhone i form af Delas La Landonne 2009. De to sidstnævnte flasker vil stå i min ende af bordet og ingen vil ane at flaskerne til 1500kr stykket står nede hos mig og de billige er oppe hos de andre.
Easy game.

 

 Elsker når vin snobberne disser Amarone. Så er det nok mere at de ikke har forstand på til at vælge den rigtige Amarone.

18-12-2024 07:53 #12| 5
Epix skrev:

 

 Elsker når vin snobberne disser Amarone. Så er det nok mere at de ikke har forstand på til at vælge den rigtige Amarone.

 

 +1 - det er faktisk ret trættende at høre på

Redigeret af Mads Møller d. 18-12-2024 08:18
18-12-2024 08:23 #13| 1

Giv mig bare amaronen, hvis folk ikke vil have den. Den vil jeg hellere have end bourgogne eller cote du rhone. Ikke mindst til et solidt bondemåltid juleaften.

Ellers en god toscaner på sangiovese, evt. en brunello, malbec fra argentina, australsk shiraz, evt. californisk zinfandel, evt. spansk priorat. Jeg drikker ikke mere vin end at jeg vil få mere glæde ud af disse typer end en kompleks bourgogne.

 

18-12-2024 10:55 #14| 2

Hvis dine forældre ikke drikker vin pga. manglende lyst til alkohol.


https://muri-drinks.com/


https://dk.kobenhavnkombucha.com/index.php?route=product/catalog
18-12-2024 12:08 #15| 0

Haha - folk må gerne holde af Amarone, det er fint med mig. Jeg har bare aldrig haft en god oplevelse med det. De billige er kedelige og de dyre er for voldsomme til min smag.

Jeg har faktisk det samme med Bordeaux - det siger mig heller intet.

18-12-2024 12:10 #16| 0
henry skrev:

Giv mig bare amaronen, hvis folk ikke vil have den. Den vil jeg hellere have end bourgogne eller cote du rhone. Ikke mindst til et solidt bondemåltid juleaften.

Ellers en god toscaner på sangiovese, evt. en brunello, malbec fra argentina, australsk shiraz, evt. californisk zinfandel, evt. spansk priorat. Jeg drikker ikke mere vin end at jeg vil få mere glæde ud af disse typer end en kompleks bourgogne.

 




Super Toscaner er vel per default ikke lavet på sangiovese - eller tager jeg fejl i betegnelsen. Jeg troede altid de var bordeaux-blends.
18-12-2024 12:27 #17| 0
hermod skrev:

Super Toscaner er vel per default ikke lavet på sangiovese - eller tager jeg fejl i betegnelsen. Jeg troede altid de var bordeaux-blends.

 

 Supertoskanere kan godt være Sangiovese, de skal bare bryde docg-reglerne på en eller anden vis, så de er VdT/IGT klassificeret. Percarlo er et eksempel. Tignanello er primært Sangiovese, men jeg ved ikke fra hoften, om nogen årgange har været ren Sangiovese

18-12-2024 12:29 #18| 0
Garder Munk skrev:

Kære alle

 

Jeg så et indlæg angående portvin til juleaften. Det drikker vi ikke hos min familie. Jeg kan godt selv nyde et godt glas vin indimellem, men det er sjældent mine forældre drikker vin overhovedet. 

 

Vi spiser normalt helt tradition julemad med and, svin, kartofler osv. Men hvilke flasker/druer vil i anbefale til et par ældre mennesker, som generelt ikke drikker ret meget, og nok ikke skal have det alt for kraftigt.

 

Et forslag kunne være at høre dem, om der er noget de har kunne lide på et tidspunkt. Hvis der er, så ville jeg nok bare købe en god udgave af den pågældende type, og så lade dem nyde et glas vin, som de bare godt kan lide. 

18-12-2024 13:03 #19| 0
hermod skrev:

Super Toscaner er vel per default ikke lavet på sangiovese - eller tager jeg fejl i betegnelsen. Jeg troede altid de var bordeaux-blends.

 

 Ja, super-toscanere er diverse blends, men jeg mente heller ikke en super-toscaner som sådan, men en god toscaner på sangiovese. Jeg er glad for sangiovese-vinene og for brunello, der er en lokal sangiovese-drueafart.

18-12-2024 15:05 #20| 0

Kæmpe tak for svarene! Der er lidt at arbejde videre med. PN kan virkelig hjælpe med alt, især når det kommer til alkohol 🍷😌

Angående øl. Mine forældre drikker aldrig øl af en eller anden grund. Det gør svigerfar derimod. Så kunne måske godt undersøge det markedet lidt nærmere, og nyde en kold med ham. Havde ikke helt tænkt i de baner 😌

18-12-2024 15:53 #21| 2

Man skylder sig selv at prøve at drikke en god kvalitets mosel Riesling fra Tyskland til sin julemad. En kabinett eller endnu bedre Spätlese.
Kombinationen at skarp tysk syre og så restsukkeren i de sene druer er ikke en dum kombi med både syre, fedme og sødmen i maden. Der er heller ikke så meget alkohol i, så man kan få slukket tørsten og stadig stå op. Markus Molitor, joh. Johs Prüm, Weiser künstler, går man aldrig galt i byen med.
Kombinerer den selv normalt med en solmoden frugtfuld Pinot fra USA. Så er der et glas til hver hånd. DuMol, Chanin, Belle Glos er gode bud.

18-12-2024 16:27 #22| 0
Epix skrev:

 

 Elsker når vin snobberne disser Amarone. Så er det nok mere at de ikke har forstand på til at vælge den rigtige Amarone.

 

 Jeg ved for lidt om vin til at være vin-snob. Konstaterede blot, at den sidste jeg smagte var helt forfærdelig. Har gennem tiden nok drukket mange gode Amarone.

@borsa-boy

Har du set nogle gode tilbud på Mosel? I sommer havde Meny nogle på tilbud til 70 kr. og de var fremragende. 

18-12-2024 18:33 #23| 0

Den her debat er altid sjov. For det er så holdningsbetonet, som det kan være det. 

Vil man hælde 15+% Amarone indenbords til anden? Gør det.

Riesling med høj syre og noget sødme? Fandme ja.

Champagne? Selvfølgelig. Det er genialt.

Selv går jeg med noget lidt lysere rødvin fra egen import (spätburgunder fra Baden på gamle stokke). Frugten og fylden er lækker med kødet, syren skærer gennem fedtet, og så lever jeg med at der findes andre vine som rammer rødkålen bedre, men som ikke er på mit julebord.

Man skal sgu gøre som man vil.


Vil man absolut prøve det som mange omtaler som værende mest “korrekt”, virker fadgæret Champagne eller halvtør riesling til at være de bedste bud lige nu.

18-12-2024 19:24 #24| 0

Jeg har mange møg-lækre Amarone’r i kælderen, men de er satme føj til julemad. Der er jeg slet, slet ikke, efter mange prøvelser. Så det er nok, hvad man er til som person.

Pt. kører vi Rhone til jul, og til Mortensaften testede vi lidt forskelligt prismæssigt. Min mor kan fint klare sig i 100-200 kr, mens jeg skal op i 400-500 for at få nok kvalitet/balance med den fede mad. Jeg spiser ikke rødkål/sukkerkartofler, så det gør også vinvalget lidt nemmere.


Portvin til risalamande er nuts.

18-12-2024 19:55 #25| 0

2022 Aphelion, Grenache "Confluence"

Den her fra atomwine kunne være årets dark horse.

Og meget fin pris.
170 kr

18-12-2024 22:58 #26| 4

Spørger lige af nysgerrighed. Hvorfor går folk så meget op i prisen på en flaske vin i stedet for smagen. Nu kender jeg rigtig mange der går op i vin på grund af min fortid som uddannet vinhandler og hver gang vi kommer til at tale vin, så skal prisen lige nævnes. For mig virker det lidt mere som en penis forlænger det med prisen i stedet for det egenligt handler om, Vinen. Mig personligt, handler det mere om kvalitet i stedet for prisen, kvalitet kan fås i alle pris klasser.

18-12-2024 23:19 #27| 0
Epix skrev:

Spørger lige af nysgerrighed. Hvorfor går folk så meget op i prisen på en flaske vin i stedet for smagen. Nu kender jeg rigtig mange der går op i vin på grund af min fortid som uddannet vinhandler og hver gang vi kommer til at tale vin, så skal prisen lige nævnes. For mig virker det lidt mere som en penis forlænger det med prisen i stedet for det egenligt handler om, Vinen. Mig personligt, handler det mere om kvalitet i stedet for prisen, kvalitet kan fås i alle pris klasser.

  Prisen er da vigtig info. Nogle vil måske maks give 200 kr. og andre 500 kr. 

19-12-2024 06:59 #28| 0
Epix skrev:

Spørger lige af nysgerrighed. Hvorfor går folk så meget op i prisen på en flaske vin i stedet for smagen. Nu kender jeg rigtig mange der går op i vin på grund af min fortid som uddannet vinhandler og hver gang vi kommer til at tale vin, så skal prisen lige nævnes. For mig virker det lidt mere som en penis forlænger det med prisen i stedet for det egenligt handler om, Vinen. Mig personligt, handler det mere om kvalitet i stedet for prisen, kvalitet kan fås i alle pris klasser.

Jeg bruger den mest som indikator for kvalitet. Ved vinbonden kan man snildt få rigtig gode flasker for 5-10€, men herhjemme kan du næsten ikke få god vin for under 100kr. Des højere pris, des oftere bedre kvalitet. Og i DK købes næsten al vin i supermarkeder, så pris er bare gængs for om du har købt billigt masseproduktion eller dyrere kvalitet ved vinhandler. Groft skåret ud.

Tror få kan tale smag/duft/kvalitet ud fra anden parametre, som ikke hurtigt bliver mudret af en subjektiv vurdering. Pris er bare nem at forstå for alle.

19-12-2024 09:34 #29| 0
Epix skrev:

Spørger lige af nysgerrighed. Hvorfor går folk så meget op i prisen på en flaske vin i stedet for smagen. Nu kender jeg rigtig mange der går op i vin på grund af min fortid som uddannet vinhandler og hver gang vi kommer til at tale vin, så skal prisen lige nævnes. For mig virker det lidt mere som en penis forlænger det med prisen i stedet for det egenligt handler om, Vinen. Mig personligt, handler det mere om kvalitet i stedet for prisen, kvalitet kan fås i alle pris klasser.




Det er en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet i niveauet 0-500kr. Når man kommer over 500kr skyldes ofte at en form for nørderi (som kan forveksles med snobberi, og som sikkert er snobberi for nogle).

19-12-2024 09:35 #30| 0

Bourgogne er undtaget af ovenstående statement. Bourgogne starter vel stort set omkring 3-400kr pr flaske og er drevet af en abnorm efterspørgsel.

19-12-2024 10:20 #31| 1
hermod skrev:

Det er en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet i niveauet 0-500kr. Når man kommer over 500kr skyldes ofte at en form for nørderi (som kan forveksles med snobberi, og som sikkert er snobberi for nogle).

For mig er der stor forskel på nørderi og snobberi. Snobberi er træls. Nørderi synes jeg er fedt. Det er fedt, når folk virkelig har fordybet sig i noget. Jeg synes, at vin på mange måder er spændende, og det er sjovt at have fokus på det man nu får, men jeg drikker simpelthen alt for lidt til at kunne blive vinnørd.


For at illustrere en forskel mellem nørd og snob:

Jeg fortæller at jeg har fundet en flaske carbernet sauvignon fra chile til en 50'er i supermarkedet, som jeg godt kan lide.

 

Vinnørden bliver begejstret over interessen for "hans" gebet, og fortæller løs om alt muligt, han ved, har smagt osv.

Vinsnobben fortæller/signalerer tydeligt, at der er tale om noget udrikkeligt rottepis, og at kun lowlife kunne finde på at udsætte sin gane for noget fra en flaske, der har kostet under 300 kr.

19-12-2024 13:37 #32| 0

@borsa-boy

Har du set nogle gode tilbud på Mosel? I sommer havde Meny nogle på tilbud til 70 kr. og de var fremragende

De huse jeg foreslog er den højere ende, for jeg henter det selv ved husene og det er tæt på halv pris. Men man behøver ikke smide så meget efter tysk riesling før det smager. Dog er 70kr nok i underkanten når det kommer til spätlese. Hvis du ikke er stormisbruger af dyr riesling, kommer du langt for 120-150 kroner.
Det vigtigste er at det er mosel riesling, de er kendte for deres bidende syre, men med restsødme som i spätlese (auslese er nok at gå for langt) eller den knækkede tørre kabinett. Den sødme der er i en almindelig trocken er for svag.
Så: mosel, riesling, spätlese til 120+ så klarer du dig.

19-12-2024 13:57 #33| 0

https://www.arnesvinimport.dk/



Det er min nabo ( weeee )

Der får man den gode spanske vino til den gode pris. Gratis levering.

selv tak.
19-12-2024 17:39 #34| 0
henry skrev:

For mig er der stor forskel på nørderi og snobberi. Snobberi er træls. Nørderi synes jeg er fedt. Det er fedt, når folk virkelig har fordybet sig i noget. Jeg synes, at vin på mange måder er spændende, og det er sjovt at have fokus på det man nu får, men jeg drikker simpelthen alt for lidt til at kunne blive vinnørd.



For at illustrere en forskel mellem nørd og snob:

Jeg fortæller at jeg har fundet en flaske carbernet sauvignon fra chile til en 50'er i supermarkedet, som jeg godt kan lide.

 

Vinnørden bliver begejstret over interessen for "hans" gebet, og fortæller løs om alt muligt, han ved, har smagt osv.

Vinsnobben fortæller/signalerer tydeligt, at der er tale om noget udrikkeligt rottepis, og at kun lowlife kunne finde på at udsætte sin gane for noget fra en flaske, der har kostet under 300 kr.




Udfordringen er fra tid til anden at nogle af snob-tingene smager umådelig godt. Jeg er svært begejstret for champagne og jeg har et abonnement hvor jeg får en flaske grower-Champagne om måneden.
Super sjovt og man kan nørde lidt med produktionsmetoder, drueblends osv.

Samtidigt har jeg også en meget stor kærlighed til Dom Perignon. Det er dyrt og godt! Men man ligner altid en snob når man siger det er ens favorit!
19-12-2024 18:51 #35| 0
Borsa-Boy skrev:

@borsa-boy

Har du set nogle gode tilbud på Mosel? I sommer havde Meny nogle på tilbud til 70 kr. og de var fremragende

De huse jeg foreslog er den højere ende, for jeg henter det selv ved husene og det er tæt på halv pris. Men man behøver ikke smide så meget efter tysk riesling før det smager. Dog er 70kr nok i underkanten når det kommer til spätlese. Hvis du ikke er stormisbruger af dyr riesling, kommer du langt for 120-150 kroner.
Det vigtigste er at det er mosel riesling, de er kendte for deres bidende syre, men med restsødme som i spätlese (auslese er nok at gå for langt) eller den knækkede tørre kabinett. Den sødme der er i en almindelig trocken er for svag.
Så: mosel, riesling, spätlese til 120+ så klarer du dig.

 

 Det var vine til 169 der var på tilbud. Det var en vinnørd-ven der spottede dem.

Jeg elsker Mosel, men har ikke forstand på husene, men har til gengæld aldrig drukket en Mosel der smagte dårligt.


Aftenens vin er denne som er meget sparklende:





20-12-2024 06:35 #36| 0

@prangstar
Kender ikke den der, men man får vanvittigt meget god Riesling til 169.
De søder (som altså stadig er tørre) er ofte en anelse dyrere. Men riesling og generelt bare tysk vin er stadig vildt god value for money. De laver så meget godt pinot noir til en brøkdel af franske og efterhånden også amerikanske.

23-12-2024 15:15 #37| 0
23-12-2024 18:21 #38| 0
quintero skrev:

Hvis dine forældre ikke drikker vin pga. manglende lyst til alkohol.


https://muri-drinks.com/


https://dk.kobenhavnkombucha.com/index.php?route=product/catalog

 

 Tak for dette indlæg! Jeg er så småt ved at åbne øjnene, og smagsløgene, for alkoholfrie alternativer til diverse sammenhænge 🙃

 

Hvis flere har anbefalinger, så kom endelig med dem her eller i PB.

 

indtil videre har jeg ikke været heldig, jeg har smagt en Rose der smagte godt, før det viste sig der var alkohol i.... De to tåre tæller jeg altså ikke med i mit regnskab! Rødvin har været sprøjt, lige så har øl. 1664 Blanc non alc. Kan da drikkes, men så tager jeg hellere en æble ingefær most fra Bornholms mosteri.

 

Jeg savner alternativer, er sku træt af alt det sodavand og kaffe..

23-12-2024 18:37 #39| 1
grovfil skrev:

 

 Tak for dette indlæg! Jeg er så småt ved at åbne øjnene, og smagsløgene, for alkoholfrie alternativer til diverse sammenhænge

 

 https://www.loegismose.dk/produkter/copenhagen-sparkling-tea--blaa--alkoholfri--oko/67168/?srsltid=AfmBOooIZSka-c1BpmIrLCNnek_CaE0gO2xzV6xxEyuEfrYJXbE69xmq

Den er din mor også glad for 😉


23-12-2024 18:54 #40| 0
Jones skrev:

 

 https://www.loegismose.dk/produkter/copenhagen-sparkling-tea--blaa--alkoholfri--oko/67168/?srsltid=AfmBOooIZSka-c1BpmIrLCNnek_CaE0gO2xzV6xxEyuEfrYJXbE69xmq

Den er din mor også glad for

 

 Spændende! Det har hun vist glemt, hun har efter sigende jagtet den der æble/ingefær most til mig til i morgen aften 🤣


God jul til dig og dine

 

edit, driller i min mor!!

 

Redigeret af grovfil d. 23-12-2024 19:13
23-12-2024 19:41 #41| 1

😆


naturligvis!

Der var både champagne og og denne her på bordet sidste år.


Hils!

 

24-12-2024 07:20 #42| 1
grovfil skrev:

 

 Tak for dette indlæg! Jeg er så småt ved at åbne øjnene, og smagsløgene, for alkoholfrie alternativer til diverse sammenhænge

 

 Min kæreste bryder sig generelt ikke om alkohol, så jeg har været en hel del igennem, for at finde det hun synes er bedst.


  • Som Jones: https://sparklingtea.co/products/ - men den lysegrønne er altså også god.
  • Muri er spændende, men noget mere spændende end godt, synes jeg. Yamile og Sherbet Daydream var mine favoritter
  • Bichel-vine har noget mousserende druesaft, en stille druesaft og en stille æblekvæde-saft - alle er fremragende
  • Val de France - alkoholfri cider med smag - hyldeblomst og hindbær er mine favoritter
  • København Kombucha skulle være godt- jeg har ikke selv smagt endnu
  • Kunstbryggeriet Far & Søn laver en serie der hedder "FiZZ Botanicals" - frygteligt navn, men gode varer.

 

Helt generelt er tricket at undgå vin som er blevet "af-alkoholiseret" - det smager oftest frygteligt. Til gengæld er drikkevarer, hvor målet netop er at holde det alkoholfrit og spændende fra start af, oftest det bedste.

Håber det kan bruges :)

24-12-2024 09:06 #43| 1

Jeg synes de fleste alkoholfri øl er blevet ret gode. Drak en del af dem til en julefrokost og giver en anden stemning end at pimpe sodavand. 

Har smagt lidt alkoholfri vin, men det var ikke nogen succes. 

24-12-2024 10:25 #44| 0
xitaah skrev:

 

 Min kæreste bryder sig generelt ikke om alkohol, så jeg har været en hel del igennem, for at finde det hun synes er bedst.

 

  • Som Jones: https://sparklingtea.co/products/ - men den lysegrønne er altså også god.
  • Muri er spændende, men noget mere spændende end godt, synes jeg. Yamile og Sherbet Daydream var mine favoritter
  • Bichel-vine har noget mousserende druesaft, en stille druesaft og en stille æblekvæde-saft - alle er fremragende
  • Val de France - alkoholfri cider med smag - hyldeblomst og hindbær er mine favoritter
  • København Kombucha skulle være godt- jeg har ikke selv smagt endnu
  • Kunstbryggeriet Far & Søn laver en serie der hedder "FiZZ Botanicals" - frygteligt navn, men gode varer.

 

Helt generelt er tricket at undgå vin som er blevet "af-alkoholiseret" - det smager oftest frygteligt. Til gengæld er drikkevarer, hvor målet netop er at holde det alkoholfrit og spændende fra start af, oftest det bedste.

Håber det kan bruges :)

 

 Tak, guldkorn

særligt sidste afsnit, det tror jeg du har en rigtig god pointe i, det havde jeg ikke tænkt over.

God jul, og endnu engang tak for Danmarks bedste madblog! Og når man så føler man kender "ham" lidt 😜

24-12-2024 12:59 #45| 0
prangstar skrev:

Jeg synes de fleste alkoholfri øl er blevet ret gode. Drak en del af dem til en julefrokost og giver en anden stemning end at pimpe sodavand. 

Har smagt lidt alkoholfri vin, men det var ikke nogen succes. 

 

 Enig. Det alkoholfrie udvalg er virkelig blevet flot - og til at finde i normale supermarkeder.

24-12-2024 12:59 #46| 0
grovfil skrev:

 

 Tak, guldkorn

særligt sidste afsnit, det tror jeg du har en rigtig god pointe i, det havde jeg ikke tænkt over.

God jul, og endnu engang tak for Danmarks bedste madblog! Og når man så føler man kender "ham" lidt

 

 Ha. Det var sødt sagt. Tak :-)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar