Rød eller hvidvin?
Vin til lasagne?
Det var en af de svære...
Har bare hørt at hvidvin skulle være det bedste, men google søgning giver mig ikke svaret og tror mere på PN!
rød
Pocketless +1
Stonien +200
/thread
Mælk
Poketless skrev:
Ja hvis man alkoholiker :)
......og ikke bruger ordet "er" i almindelige danske sætninger?
♥
Rødvin til lasagne, tak.
God kraftig rødvin, både i og til lasagnen!
Hvis Lasagnen er lavet med en traditionel Bolognese kødsovs må det rette vinvalg være en Sangiovese di Romagna, da det er den lokale rødvin fra Emilia Romagna. Det har jeg selv drukket til Lasagne i hvert fald, og med stor fornøjelse. Man laver også en lokal hvid, Pignoletto dei Colli Bolognesi, men den har jeg aldrig smagt, så den ved jeg ikke, hvordan vil gå til Lasagne. Du kan nok finde bedre Sangiovese-baserede rødvine fra Toscana og evt. Umbrien, men prøv gerne Romagna-udgaven. Den koster typisk omkring 100 kr. flasken og er for undertegnede simpelthen smagen af Italien. Jeg er fan!
Rødvin uden diskussion imo.
Oksekød, grønne urter i store mængder og masser af ost - det skriger altsammen på rødvin.
Selvfølgeligt kan man drikke øl, men synes nu mere at øl passer til svinekød og stærkt krydrede retter.
Priorat, hvis det er en stærk lasagne.
Når der er tale om oksekød (hakket eller rent stykke kød) er rødvin altså bedst.
Det er ikke til at svare på. Det kommer så absolut an på vinen.
Jeg kunne snildt finde på at servere en god sancerre til lasagne - eller måske endda en kraftig new zealandsk sauvignon blanc (som jeg helt generelt har en svaghed for). Men jeg kunne lige så nemt falde for en klassisk sangiovese. Uden at have prøvet det, kunne en ung kølig beaujolais også være interessant.
coca cola eller pepsi fanme ikke rødvin
Min favorit til pasta:
2007 Barbaresco Produttori del Barbaresco
www.philipsonwine.com/default.aspx?p=24&sku=66501307
Mvh Simon.
De er af og til på tilbud til 100kr.
Man kan drikke vin til alt italiensk. Rødvin til oksekød. Der er oksekød i lasagne. Ergo rødvin er fint til lasagne.
Poketless skrev:
Man drikker altså ikke vin til lasagne. Sry :)
Level?
Hvor kommer Lasagne fra og hvad tror du man historisk har drukket til det? ;)
Ellers som Borge. Sangiovese er et godt bud, hvis ikke det lokale så en god Chianti (svært at finde, men det kan lade sig gøre). Jeg ryger altid på Barbera d'Alba til Bolognese retter. Syren matcher kødet, frugten matcher det søde fra pastaen og tomaterne.
Det er imo vigtigt ikke at tage en for tør vin, da der er noget sødme i traditionel Ragu Bolognese. Det er imo også vigtigt ikke at ryge på for kraftige vine á la Amarone, Primitivo fra Puglien, (nogen foreslog Priorat). Retten er imo ikke kraftig nok til at håndtere det
Du drikker bare mælk til din Knor lasagne;) Velbekomme og tillykke med dagen;)
Muligvis, men for mig er lasagne hverdagsmad, og ikke noget jeg har lyst til at dele en god rødvin med :)
Poketless skrev:
Muligvis, men for mig er lasagne hverdagsmad, og ikke noget jeg har lyst til at dele en god rødvin med :)
... og så er vi tilbage ved det med Knorr "lasagnen". At kalde en ordentlig, hjemmelavet lasagne for hverdagsmad, som man ikke ønsker at dele en god flaske rødvin "med" (til), er nok lige at stramme den... Bolognese lavet på alle de bedste finthakkede/revede grøntsager man lige kan støve op på den pågældende årstid, friske krydderurter, rødvin og hele pivtøjet, hertil en god hjemmelavet béchamel sauce, friske pastaplader (hjemmelavet evt.?) og bunker af god, friskrevet parmigiano-reggiano på toppen af lasagnen.... måske en lille tomat-balsamico salat på siden....
Hverdagsmad? Aaaaaaah.... Så har du enten a) oliesheik levestandard, b) for meget tid i hverdagen, c) misforstået et par ting omkring (blandt andet) lasagne....
Knorr lasagne ftw! Man får helt lyst til det.
Tja hvis jeg skulle åbne en rødvin så skal vi minimum have entrecote/ribeyes til aftensmad :)
Kommer sgu da vel for fanden an på, hvad det er for en slags lasagne?! Den "traditionelle" bolognese/bechamel-lasagne, så ja: klart en god rød, Chianti, Brunello eller topsen af popsen Barolo.
Er det lasagne lavet med ex spinat, fisk, friske tomater og ricotta (osv i den dur) - så skal der vel en fed hvid på bordet :-)
Poketless skrev:
Tja hvis jeg skulle åbne en rødvin så skal vi minimum have entrecote/ribeyes til aftensmad :)
Haha, så et par entrecote fra SuperBrugsen, lidt kartofler i ovnen og en færdigsauce i gryden på fuld knald, så har vi bare et festmåltid, der "fortjener" rødvin (som jo historisk kun er ment som drikkelse til fest.........)
Jeg skal da indrømme, at da jeg i lørdags havde været ved slagteren for at få skåret 2 x 225g bøffer fra midten af en oksemørbrad, gik hjem og lavede triple cooked fries ala Heston Blumenthal, en bearnaise fra bunden med frisk estragon fra grønthandleren og hele pisset - så fik den da en god flaske rødvin til... Alt andet ville være dumt. Men det var stadig hurtigere mad, end når jeg skal lave en lasagne fra bunden, og kun prisen på bøfferne gjorde, at det ikke også var billigere end lasagnen, så hvor vil du hen?
rudy skrev:
@Dillerhans. Det koster vist en opskrift ?:)
Der findes en del gamle opskrifter så vidt jeg ved. Denne her kom op som det første da jeg googlede "Ragu bolognese opskrift"
Forslag fra Politiken fra en Italiensk kokke organistation
Edit: Denne her ser bedre ud: Chef Bolognese
Bechamel sovs er rimelig ligetil. Smør, mel, mælk, muskat er grundpillerne. Så er det lidt frem og tilbage om folk vil have ost i og nogen kommer lidt sukker i. Når det laves til Lasagne kommer jeg ikke ost i, der er rigelig med Parmesan ved siden af.
Et af mange forslag til Bechamel sovs
Det hvor det som regel fejler med danskerne og diverse Bolognese retter er den grundlæggende fremgangsmåde. Der skal ikke estragon og oregano, champignon eller cocktail pølser i og hvad fanden man ellers ser.
Bolognese serveres heller ikke med spaghetti. Altid fettuccine (eller Lasagne, obv). Det er faktisk lidt vigtigt da Spaghetti er en pasta type som sovsen ikke binder til. Spaghetti bruges til Carbonara, ikke Bolognese.
Og så er det jo helt fucked op med Knorr Lasagne og Mornay sovs og billig Netto "Mozzarella". Masse psykose i Danmark så folk glemmer deres smagsløg? Sovsene skal obv laves fra bunden og af gode råvarer og osten skal være en god Parmesan - og nej, Primadonna på tilbud i Føtex er ikke Parmesan!
Hk, hvad er du ikke chef i ?
Snyd er et lortespil :p
HK:
Sjovt, at du nævner "Så er det lidt frem og tilbage om folk vil have ost i..." og samtidig skriver "Og så er det jo helt fucked op med Knorr Lasagne og Mornay sovs...", når en Mornay sauce jo blot er en Béchamel sauce med ost.
Nu er jeg ikke tankelæser, hestehvisker eller andet, men jeg tror HK snakkede om sådan en mornay bandit på karton, som man lige hælder ned i det E-nummer helvede nogen kalder for lasagne...
Du skal obviously have en shaker til lasagnen ligesom Sidney!
SørenSnegl skrev:
HK:
Sjovt, at du nævner "Så er det lidt frem og tilbage om folk vil have ost i..." og samtidig skriver "Og så er det jo helt fucked op med Knorr Lasagne og Mornay sovs...", når en Mornay sauce jo blot er en Béchamel sauce med ost.
Nu er jeg ikke tankelæser, hestehvisker eller andet, men jeg tror HK snakkede om sådan en mornay bandit på karton, som man lige hælder ned i det E-nummer helvede nogen kalder for lasagne...
Yeah, jeg mente de der færdiglavede Mornay sovse man finder for en 10'er, eller whatever, i samtlige discount butikker. De står sjældent langt fra Knorr Lasagne ;)