Hey.
Jeg skal have fat i et vinkøleskab.
Men jeg er ikke helt klar over hvad der er godt eller dårligt, så vil høre om er nogen som ved præcis hvad der skal købes.
Jeg har et par enkelte krav til det:
Max størrelse H 66 x B58
Gerne plads til 18 flasker
Og helst så billigt som muligt :)
Ville først ha købt det her: www.bilka.dk/elektronik/husholdning/koekkenapparater/oevrige-koekkenapparater/melissa-vinkoeleskab-16620014/p/100043473?pfdatetime=2014-03-24T02:10:26.361+01:00&pf=pricerunner&cmpid=pris_pricerunner_Elektronik
Men det har de ikke flere steder.
Fandt så efterfølgende det her, som ved første øjekast ser ok ud?
www.wupti.com/produkter/hvidevarer/koel-og-frys/vinkoeleskabe/caso-wineduett12
Noget specielt man skal kigge efter?
Tak!
Vinkøleskab
Jeg kigger med her.
Nogenlunde samme kriterier som OP kigger efter, og så skal det selvfølgelig være så strømbesparende som muligt.
Svjv er 2 zoners at foretrække, da jeg selv er lidt på udkig, så følger lige med her. Det var sådan lige det jeg læste kort et eller andet sted. Men mon ikke der kommer nogen med bedre viden.
Det afhænger vel af, hvilke vine du skal have kølet.
Mit køler kun rød, hvorfor 1 zone er fin.
Jeg har også tidligere kigget på vinkøleskabe, men jeg synes at strømforbruget er et kæmpe turnoff ved dem. Så som et tillægsspørgsmål, kan man få et med lavt strømforbrug?
Jeg har sådan et her, som jeg skal til at sætte til salg. Jeg havde købt det som et almindeligt køleskab, men det er det jo ikke - så et fejlkøb :-(
Forskellen er, at det ikke køler så meget som et almindeligt køleskab - jeg tror, det køler ned til ca. 10 grader. Google selv, hvis du vil vide mere om det...
Jeg har brugt det et års tid og det har efter følgende stået godt et år uden at have været brugt.
Det kan afhentes i midtjylland for 300,-, hvis det har en interesse.
Jeg har ingen bon :-(
www.skiftselv.dk/koeleskabe/everglades-barkoeleskab/
Jeg skal både køle rød og hvidvine. Så ja, det skal jo nok være 2 zoners så.
Så lærte jeg da det ;)
@OP
Er relevansen af et vinkøleskab ikke afhængig af, hvad du har tænkt dig at smide i det?
Jeg tænker, at hvis du fylder det med +1000kr vine kan det være hensigtsmæssigt, hvorimod et par dunke Pinard er rimelig ligegyldigt?
Don_T@
Jo, det har du helt ret i.
Tænkte ikke over at skrive pris på vinene, da jeg tænkte at når jeg skrev at vinkøleskabet skulle være så billigt som muligt, så betaler jeg ikke 1000 kr pr vin ;)
Men jeg plejer at købe vin når de er på tilbud, også koster de ca. 45-60 kr pr. flaske.
Jeg kan ikke se hvad du skal med vinkøleskab til vine i den prisklasse, et vinkøleskab er et alternativ til en kælder hvis man vil modne vine, det er for 99,999% vedkommende ikke en god ide i det prisleje.
Hvis det er for at gemme dem i et halvt års tid så er bunden af et skab i det mest temperatur stabile rum helt fint.
To-zoners er kun interessant hvis man skal servere direkte fra skabet, du kan jo bare smide hvidvin i køleskabet.
Har ikke plads i køleskabet, og har ingen kælder. Og så vil jeg tro vores temperatur i lejligheden er lidt højere end de flestes. :)
Så det der med at ligge en enkelt flaske ind i køleren af gangen, gider jeg ikke mere.
@ OP
Det lyder som vanvittigt overkill at købe vinkøleskab. Hovedrystende i min bog
Hvad er det du vil med det?
Husk på 2 ting
1) Vin i det prisleje bliver ikke bedre af at gemmes. Du skal bare drikke dem når du køber dem
2) Selv hvis du køber flere flasker. Fx et typisk 6 flasker for 250,- tilbud, eller what not, så dør din vin altså ikke af at ligge nogen måneder i stue temperatur. At have vin liggende i en stue gør ingen skade. Skaden sker, hvis de ligger i solen, eller hvis du får over 25 grader i længere tid ad gangen. (Hvor tit sker det i DK?)
Så du vil investere i et køleskab for at temperere vinene når du drikker dem? Hvad fejler dit almindelige køleskab og hvad fejler en isspand? Du har alternativer der koster måske 1% af udgifterne til et vinskab
Vinkøleskabe er for folk der ikke har en vinkælder, som DERUDOVER køber vine der skal ligge 3, 5, 8, 10, 15, 25 år før de drikkes.
Men det er ca 0.01 promille af alt vin der produceres, som bliver bedre af at ligge mere end 3 år fra frigivelse.
At købe vinskab til supermarkedsvine er i bedste fald fjollet energifrås, i værste fald ignorantisk snobberi - no offence
Har ikke brug for at gemme vinene, men har brug for at kunne have 6+ flasker på køl af gangen. Og det har jeg ikke i mit køleskab, så alternativet er at jeg skal købe et nyt normalt køleskab. Ville du mene det er en bedre idé? :)
@ rojh83
Hvis du skulle være interesseret i at købe, så har jeg et KCC-VDK40 vinkøleskab, med 2 kølezoner til salg.
Øverste hylde er der plads til 10-15 flasker / temp. 6-12 grader
Nederste hylde kan der være 20-25 flasker / temp. 12-18 grader
Der er LCD display, og der kan tændes lys i øvre og nedre af skabet.
Send evt. PM hvis det har interesse..
McKiki skrev:
Har ikke brug for at gemme vinene, men har brug for at kunne have 6+ flasker på køl af gangen. Og det har jeg ikke i mit køleskab, så alternativet er at jeg skal købe et nyt normalt køleskab. Ville du mene det er en bedre idé? :)
Bevares
Hvis du ofte har +20 gæster der alle skal samme vin simultant, så kan jeg da godt se du måske skulle bruge et vinskab.
Det virker nu lidt søgt i min bog. Men jo jo, hvis du et par gange om måneden har de der +20 gæster, så giver det nok mening
Hvis ikke. Så er der simple alternativer, som de fleste i hjemmet kan bruge. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig et scenarie i et privat hjem, hvor jeg ikke kan nedkøle mine vine i en isspand. De der iskapper er også ganske effektive
Tror ikke du skal regne med at 6 flasker er nok til 20 mennesker på en aften herhjemme, ved ikke med hos dig :)
Du misforstår mig helt vanvittigt. Læs hvad jeg skriver igen. Selvfølgelig er 6 flasker ikke nok til 20 mand for en aften.
Altså jeg siger igen: jeg kan ikke forestille mig noget scenarie i et privat hjem der ikke kan klares med isspand
Køb en stor isspand med plads til 4 flasker. Fyld op med vand, kom nok is i til at vandet falder til lige godt 0 grader. Du kan herefter nedkøle op til 4 flasker på under 10 minutter.
Hvor mange gæster har du ad gangen? 100? Hvis i sidder et std middags selskab på 4-8 mand, er en simpel isspand altså riiiiigeligt
De behøves jo ikke have alle 15 flasker som i drikker på en aften i spanden på en gang. Det er jo tilladt at komme dem i sekventielt ;)
Et sidste såre simpelt alternativ som virker fra september til april her i DK: Åben et vindue og stil vinene i vindueskarmen.
Det tager noget længere tid end isspand og forudsætter du har et rum, hvor du ikke er ked af at der bliver lidt nedkølet. (Køkkenet er ofte oplagt, hvis du alligevel går og bakser med maden derude)
@holch
Lad nu manden købe en vinkøler hvis han har lyst til det. Det kunne jo også være signalværdien i at have en vinkøler der betyder noget for ham.
Han leder efter et køleskab og du tilbyder en spand!
Ka godt se din mening, men det jo ikke det han ønsker ;-)
Edit: og nu et åbent vindue.. Come on
I get your point. Men så ville det jo aldrig nogensinde være aktuelt med et vinkøleskab, da den mere energivenlige og billige måde, ville være bare at købe 4 eller 10 isspande. Eller finde et skab uden temperering, til vine som skal opbevares i flere år.
jeg er ikke interesseret i besværet, med at køle vine ned flere gange på en aften. Og det tvivler jeg også på du selv er.
haha :)
Jeg er ikke bitter :) Har i øvrigt et glimrende skab med plads til 250 flasker, er kun bitter over jeg ikke købte det med plads til 500 for 20% mere.
Tingene virker altid lidt mere på spidsen når det er på skrift. Godt ord igen.
Altså jeg skal ikke bestemme hvordan OP spenderer sine gysser. Jeg skrev at det er energi frås eller bare ignorantisk snobberi. Det holder jeg fast i. Det er imo dybt fjollet. Men det er min mening. Hvis et vinskab gnubber OPs Buddha, så skal han slå sig løs
Jeg kan da godt se det er praktisk og nemt. Det er en automatisk kartoffelskræller sikkert også. Jeg synes bare det er dovent og unødvendigt spild af penge. Andet siger jeg ikke
jeg er ikke interesseret i besværet, med at køle vine ned flere gange på en aften. Og det tvivler jeg også på du selv er.
Der tager du så fejl. Jeg har altid tempereret mine vine vha isspand eller åbent vindue. Uanset om det har været vine i 200 kroners klassen eller 5k klassen
"Der tager du så fejl. Jeg har altid tempereret mine vine vha isspand eller åbent vindue. Uanset om det har været vine i 200 kroners klassen eller 5k klassen"
Hvad skal du så bruge vinkøleskabet til?
Da du bare kan have alle dine vine liggende i et normalt lukket skab i et rum med stabil temperatur, hvor du kan åbne et vindue, også tage en flaske ind til din spand, når du skal drikke den. Det er da lidt frådseri og snobberi i mine ører? ;)
EDIT: Manglede lige en smiley :)
Edit: Missede din smiley :) Touche!
I øvrigt. Hvis du køber et mindre skab og kun tænder det i forbindelse med de aftener du har selskab. Så er det næppe mere energi fråds end omkostningen ved at genopvarme et værelse efter det åbne vindue. Eller energi forbruget ifm at lave isterninger.
Hvis man har en lille fryser kan det også være fucked at skulle lave 10 poser isterninger
Og BTW, så har jeg et glimrende alternativ, til at gnubbe min "Buddha" ;)
Du har ikke brug for et vinkøbeskab til at opbevare vinene (se evt. dit inlæg nr 12.), du kan da bare nøjes med et normal vinskab, uden køling. Og i sær når du har 250 flasker, som jo må bruge en del strøm. Så må det mest miljørigtige, og mindst snobbede jo være ikke at have et vinkøleskab.
Du har ikke trådt mig over tæerne, og tænkte også over de ting du skrev.
Men når du nu lige er kommet med så mange gode råd til mig, om at selv vine som skal opbevares i 3 år ikke behøver at være i et vinkøleskab, så kan jeg ikke se hvorfor du ikke selv bruger den samme løsning, med at tage en spand ind når du skal til at drikke en flaske i stedet for at køle dem altid. :)
EDIT: Det her var som svar på det indlæg som du sletteDE, så se bare bort fra det. :)
Ja. SÅ :) vinkøleskab må passe fint til mit behov, og forbrug :) så længe jeg slukker det de aftener der ikke skal drikkes vin. :)
Men så mangler jeg stadig at finde et.. :) Hvis du har nogle gode råd til det, så tager jeg også gerne i mod dem.
Misser sådan lidt den røde tråd nu :) Skyldes nok svar på tværs af indlæg og edits og generelle misforståelser. Altså for at være klar i spyttet: jeg er ikke bitter over noget, heller ikke over nogen svar her i tråden.
Svarer nu lige på det her. Selvom jeg er lidt i tvivl om det bare er spas eller seriøst
Du har ikke brug for et vinkøbeskab til at opbevare vinene (se evt. dit inlæg nr 12.), du kan da bare nøjes med et normal vinskab, uden køling. Og i sær når du har 250 flasker, som jo må bruge en del strøm. Så må det mest miljørigtige, og mindst snobbede jo være ikke at have et vinkøleskab.
Nej.
Jeg har ikke mulighed for at opbevare mine flasker ordentligt. Opbevaring ved konstant temperatur omkring eller under 15 grader er et must. Vinkøleskabe er ideelle til det når man ikke har et hus med kælder. Hvis vine ligger i lang tid ved stuetemperatur øger du sandsynligheden for oxidering og vinen vil udvikle sig hurtigere og ofte på en uhensigtsmæssig måde
Specielt om sommeren vil det i stort set alle ikke tempererede rum med mellemrum opstå temperaturer omkring eller over 25 grader. Og så har vi lorten. Så kan vinen meget hurtig blive dårlig.
Hvis man køber vine med henblik på at gemme, er et tempereret rum eller et vinkøleskab et absolut must. Det er synd at købe dyr Bordeaux, Cote Rotie, Bourgogne, Champagne, Barolo eller andet til 4 cifrede beløb og så lægge dem i flere år et sted hvor temperaturen svinger mellem 20 og 25. Så dør flaskerne simpelthen
Specielt i disse tider, hvor det er trenden blandt mange huse at svovle vinen så lidt som muligt, er det bydende nødvendigt, at temperere sine vine, hvis de skal ligge over en længere periode.
Jeg er helt med. :)
Og som jeg skrev i et indlæg tidligere, så er temperaturen i vores lejlighed højere end gennemsnittet. har ikke taget den præcise temperatur, men vi er nok det meste af tiden over 20 grader, med solen som står lige ind, og en smule kuldskær af natur.
Nu er jeg igen tabt.
- Så skabet skal bruges til at køle vinene ned på aftenen de skal drikkes?
Det er et fair argument, at det er nemmest fordi man ikke gider bakse med isspand, eller har plads i køleskabet. Jeg synes som sagt det er en dyr løsning. Men ind i mellem betaler vi jo for at gøre tingene nemmere og mere bekvemme.
- Eller du køber flasker i prislejet 40-60 kroner for at gemme dem?
Det er helt væk i min bog. Det er meget lidt vin der vinder på at blive gemt. 99.9% af al supermarkedsvin er lavet med henblik på at blive drukket inden for et halvt år af frigivelse. Ikke overraskende er det også her at 99.9% af al vin drikkes
Det giver ingen mening at gemme vine i det segment. De vinder intet. Du kan lige så godt spekulere i et ekstra køleskab til at gemme dine Guld Tuborg eller Harboe pilsner
Jeg kan forstå meningen i at bruge et vinskab til at køle vin ned på aftenen. Det har som sagt nogen praktiske om end dyre fordele. Men at gemme supermarkedsvin er helt i skoven og komplet nyttesløst
Hehe. Nej...jeg skal ikke gemme vinene, jeg siger bare at en vin som har ligget i en stue med min. 20 grader og højere, ikke kan drikkes direkte. Men har brug for at blive kølet ned inden den skal drikkes. :)
Jeg er ret sikker på vi er enige, men skrift er noget værre noget. Men nu skal jeg i byen, og ha noget andet end vin. Så jeg smutter.
Ha en god aften.
Fair!
God aften til dig også. Den bliver garanteret bedre end min!
@HK, for første gang nogensinde synes jeg du er helt væk :)
Du har ret i at 99,9% af vinene i supermarkederne ikke vinder ved opbevaring i vinkøleskab, og at de er serveringstemperaturen der må være hovedformålet for OP...
Du har ret i at nedkøling af vinen kan gøres på andre (mere energivenlige) måder...
For mig handler det om vinopdragelse
Hvor tit er det lige, at man får svigerfar (eller andre) til at servere en rødvin 16-18 grader? Alt for mange danskere er opdraget med at stille vinen en tur oven på radiatoren eller kaminen inden servering.
Jeg har derfor overtalt ham til at investere i et køleskab, udelukkende fordi jeg så kan drikke veltempereret vin. (og de 3-4 ok bordeauxer han også har liggende)
og efter vinkøleskabet diskuterer vi ikke længere serveringstemperatur (og det var da også en slags energispild) og han er begyndt at nyde sine vine mere...
edit: stavebøf
HAHA :)
Jeg må bøje mig i støvet for en mand, der får sin svigerfar til at købe en vinkøleskab, udelukkende så han selv slipper for varm vin :D
Er det det man kalder Pussy control by extension? Eller Extended pussy control?
WP SIR!
Jeg har en kammerat der sælger sit vinskab. Der er plads til ca 120-130 flasker. Skabet er i massiv træ og er et møbel i sig selv. Der er også plads til store flasker som fx de lange magnum flasker fra Tyskland og Alsace. kom med et bud
Det er meget flot og sådan.
Men mit umiddelbare bud ville være, at det skab er over 66cm højt ;)?
Tråden trænger til nyt liv, synes jeg. Ikke fordi det skal diskuteres, om min vin skal opbevares med eller uden vinduet åbent, men fordi min kæreste efterhånden er godt træt af at se mængden af mine vinkasse vokse ud fra under skabene og så optage gulvplads, som ellers bare skal støvsuges i ny og næ ;-)
De fleste vine, som jeg har fået købt på det seneste er i prislejet 350 - 600 kr.
Som løsning på det voldsomt akutte problem, har jeg foreslået et vinkøleskab. Det skal placeres i køkkenet, hvor der om sommeren typisk vil være sol direkte på skabet i 3 timer (UV filter vil vel kunne sørge for det problem?).
Jeg har kig på det her skab (link).
Jeg synes dog, at det er en temmelig voldsom udskrivning, selvom jeg godt ved, at Liebherr er godt udstyr. Men mine vine til 600 kr. overlever vel også i et andet bur. Nogle der har erfaringer?
Det er ikke et must, at der skal være to kølezoner, men det skal helst have stålbeklædning på de synlige sider.
PNVA!
Jeg har købt alle mine fem Liebherr-vinskabe direkte fra Tyskland.
De har en kapacitet på cirka 200 flasker pr skab. Selvom det nu er ved at være et par år siden jeg sidst købte et nyt vinskab, så mener jeg at kunne huske, at prisen på daværende tidspunkt lå på ca 10k dkk omregnet.
Det var måske værd at overveje.
Det virker til at være et ganske godt råd, hvis valget falder på et Liebherr :-)
Borge skrev:
Plus 1 til Liebherr. Mit har kørt upåklageligt i over ti år nu.
Har du skiftet kulfilteret i dit skab i løbet af den periode?
jeg er sgu fristet
http://www.elektro2000.de/de/liebherr-wtb4212-20-
wzup skrev:
jeg er sgu fristet
http://www.elektro2000.de/de/liebherr-wtb4212-20-
Det ser ud til at være ganske fornuftige priser. Jeg er dog langt fra super skarp til tysk, så har du gennemskuet, hvad levering koster og op det er inkl. levering på 4. sal. Gider altså ikke brække ryggen for 2.000 kr. ;o)