Hej.
I start oktober skal jeg på vintur til bourgogne med 7 andre vinkendere.
Vi vil gerne have booket adgang til nogle vinhuse men ved ikke rigtig hvordan man optimalt før det.
Er der nogen som har erfaringer med dette?
Vintur Bourgogne
stubbessluts skrev:Hej.
I start oktober skal jeg på vintur til bourgogne med 7 andre vinkendere.
Vi vil gerne have booket adgang til nogle vinhuse men ved ikke rigtig hvordan man optimalt før det.
Er der nogen som har erfaringer med dette?
De fleste huse har åbent og man behøver ikke booke på forhånd. Som regel skal man betale 10-15 for at smage deres vine, men man får det så i rabat hvis man køber noget.
Jeg ved ikke hvor nørdede i er omkring bourgogne, men Louis Jadot har en ret stor “fabrik” i Beaune hvor man kan smage og få en tur rundt.
Ligeledes har Château Mersault en rundtur på slottet. De mindre steder har som regel bare et smagelokale.
Romanee-Conti er lukket land - men det havde i nok gættet.
Hvis jeg var jer ville jeg booke overnatninger i beaune og køre ud derfra og smage.
Det kommer lidt an på hvilket niveau, du gerne vil på, og hvilket niveau af vinkender, I definerer jer selv som...
Jeg var afsted med 2 venner for 1,5 uge siden og jeg brugte rigtigt meget tid på at skrive til de forskellige huse og spørge om at komme forbi og smage og købe. Jeg understregede meget det sidste, for det giver sig selv at det skal give mening for dem at holde åbent.
I min optik og erfaring efter et par besøg dernede, er der ikke noget, der er værd at besøge, hvor man bare kan gå ind fra gaden. Hvis du vil opleve en smagning hvor det er Monsieur (eller Madame) Vigneron himself så skal du klart få dem booket i forvejen.
Vi havde lavet følgende program for Bourgogne efter jeg havde skrevet til cirka 40 forskellige steder. Vi var dernede i den franske ferie i starten af august, så det var ikke optimal timing. Jeg er bange for at din timing også kan være problematisk, da det er umiddelbart efter høsten, hvor de bruger meget tid omkring gæringen osv.
Vores fokus var primært på det røde, så derfor holdt vi os nord for Beaune:
Tirsdag 10.30 - Domaine Patrice Rion i Premeaux. Han har en spændende blanding af Nuits St. Georges. Her mødte vi Maxime Rion, som sammen med hans far Patrice Rion står for vinene. Meget interessant smagning, og altid et plus når han kan pege ud af vinduet og sige at den vin, står oppe på den mark osv. Vi smagte 2017-årgangen fra flaske.
Tirsdag 13.30 - Christian Clerget i Vougeot. Her mødte vi Justine Clerget, som har overtaget gården og vinifikationen fra hendes forældre, som er i midt 50erne, og stadigvæk er en del af driften. Her smagte 2018-årgangen fra fad i deres kælder, og den var overraskende klar. Hun har en fantastisk Les Charmes, Chambolle Musigny og hendes Echezeaux er også virkelig god.
Onsdag 11.00 - Domaine Michel Gros i Vosne-Romanée. Her mødte vi Pierre Gros, som er næste generation. Ung gut men med meget viden om de forskellige plots osv. Her var vi også i kælderen og smagte 2017-årgangen plus et par ældre årgangen af deres Vosne-Romanée monopol 1er Cru, Clos de Reas. Hans Haute-Cotes de Nuits er ret interessant.
Onsdag 14.00 - Domain Daniel Rion i Premeaux. Her blev vi bare budt indenfor af Madame Rion i deres tastingroom, som jeg tror man altid kan komme på besøg i. Smagte 2017-årgangen fra flaske. Det mest spændende her er at deres tasting room også er deres salgsrum og de har den vildste rodebutik af gamle årgange og spændende cuvéer. Skuffende besøg i forhold til storytelling (hun er ekstremt sky), men sjovt at gå på opdagelse og købe gamle magnummer osv.
Vi havde lejet en hus i selve Gevrey-Chambertin og så kørte vi ud derfra. Om tirsdagen på el-cykel og om onsdagen i bil (så vi kunne hente hvad vi købte om tirsdagen + købe mere). Jeg kan også anbefale en frokost restaurant i Nuits St. Georges, som jeg lige skal finde navnet på hvis det er aktuelt. Caveau'en i Chambolle-Musigny er også et besøg værd. Her kan man smage 6-8 forskellige Chambolle'r for 8 EUR, som man får refunderet hvis man køber. Og det kan man næsten ikke undgå!
Jeg kan varmt anbefale Rotisserie - Bistro Lucien i Gevrey, hvis I skal på restaurant en aften, men kommer selvfølgelig an på hvor I bor.
Sig til hvis der er noget, du vil vide mere om. Jeg brugte crazy lang tid på at organisere det, så har tænkt over en masse af de aspekter.
dphengineer skrev:Det kommer lidt an på hvilket niveau, du gerne vil på, og hvilket niveau af vinkender, I definerer jer selv som...
stabilt indlæg, var I der kun i to dage?
Vi ankom mandag eftermiddag og kørte hjem torsdag morgen... havde så 2 dage i Mosel inden.
Flot svar af dphengineer
Plus: søg på det herinde, den har været oppe før
Generelt er det en rigtig god anbefaling, at booke besøg i forvejen. Alle de bedste vingårde er ikke bare åbne for besøg. Oveni er det et vanskeligt tidspunkt midt i høsten, som ganske rigtigt skrevet ovenfor. Hør eventuelt de danske importører bag dine favoritvingårde, om de vil hjælpe med at formidle besøg. Det kan være en døråbner
Mange tak for svar. Må hellere igang med at få ringet lidt rundt kan jeg se.
@OP Skriv endelig hvilket endeligt program I ender med... vil jeg meget gerne høre om... også efter I har været afsted :)
Frokost-restauranten i Nuits St. Georges hedder i øvrigt La Cabotte... Og jeg tror absolut også de er gode om aftenen.
Fornemt og Tak - DU er en stjerne.