Hvilken vin er jeres yndlings?
I må gerne tilføje pris og forhandler :)
Kom med nogle bud, rød som hvid..
Yndlingsvin?
Ah, så åbnede jeg tråden med håbet om, du havde glemt et "s" i overskriften. Beat! :b
Well, yndlingsvin... tja... nah... hmm... Tuborg.
castillo del diablo - chile
Fantastisk vin som kan fås i kvickly......af og til på bud til 6/200
Stuhlmüller Estate, lækker amerikansk sag, saftig og kraftig, både som hvidvin (chardonnay) og rødvin (zinfandel). Fås for lige under 200 kr. i Løgismoses i øvrigt suveræne butikker.
tæller champagne, for så er den her i høj høj klasse:
Louis Laurent Demi Sec Reserva
Hos Irma til omkring 150kr
www.irma.dk/includefiles/moduler/ccms/show_page.asp?sProduktStatus=vis&T%F8r%2Fs%F8d=&vareEntryPos=9&Let%2Fkraftig=&offset=8&kategori=0&strNyheder=N&sSideNavn=Vinsortiment&parent=490&etiket=0&vareId=200&node=Vin&Type=21&Land=&iMappeID=499&varePos=10
Jeg elsker vin, og hader vinsnobberi! Min smagsoplevelse af vin er, at alt rødvin ikke smager ens, men alt rødvin smager lige godt.
Moscato d'Asti fra Fakta eller Tyskerriget :D
Pris: ca. 30-40 kr.
Vinen bør nydes afkølet og i abnorme mængder.
Saint emilion grand cru - Chateau Moulin Saint George 2004 er en rigtig god rød vin! Pris 350 kr. Købt i en vin handel i Aalborg
Grange de Peres 05 - god rød også. Pris 590 kr. Købt i lufthavn.
Zuccardi Merlot 2003 - God røv. Pris 80 kr. i Salling Aalborg
Til den pris er Leonora Kirsbærvin vel nærmest det bedste køb. Koster endda kun halvdelen.
I den billige prisklasse er Diego de Almagro ikke helt ringe. Den er pt. på tilbud i Bilka til en flad 20.
Maculan laver nogle fantastiske vine af Pinot Noir - eller som han kalder det pinot nero. Faldt oprindeligt for årgang 2004 og bestilte 12 af dem hjem (dengang 90 kr. flasken). Kan fåes hos philipson wine
Pinot Gris må være oplagt som yndlingssvin...
Mere seriøst er min generelle favorit nok Sangiovese-vine fra Toscana, hvis jeg skal pege bredt på en type. Og det behøver ikke være f.eks. dyre brunnelloer, før det smager godt.
@Henry
Nææh...efterhånden er der ingen der ved hvad de kommer i Brunelloen nu om dage ;) I 1985 var det methanol, så var det svovl og sukker og nu om dage er det...? Tager i øvrigt også en top-bordeaux over de fleste italienere any day.
GA
CARO - En argentiner der er blevet til i samarbejde mellem Rothschild og Cantena
Fåes i skjold burne. Den er lige nu prissat til 339kr. Men for ca. et år siden kørte de den på tilbud til 200kr. Ved Skjold burne i Tarm har jeg fået lov at købe den til 200kr. selv om tilbudet var endt. Dog ved køb af en hel kasse.
Jeg betaler nu også gerne 339 for den, da den stadigt er +EV sammenlignet med rigtigt mange andre vine i den prisklasse.
www.skjoldburne-aarhus.dk/product352/category156/subcategory154/Caro-Dom.-Barons-de-Rothschild-Lafite-Nicolas-Catena
Hehe, jeg arbejdede som Salgsassistent i vinafdelingen i bilka og jeg må indrømme at den største overraskelse var hvor tit vine til bare 30kr på tilbud sagtens kunne hamle op med vine der var over de 2-300kr i normal pris.
En stor oplevelse er en kraftig bøf med en god kraftig amarone eller brunello, men jeg oplevede også gode vine især fra Chile havde masser af potentiale.
En vin der tit overses er "Pinot Noir" som er en fantastisk drue, tilpas kraftig og krydret men ikke overvældende så man nærmest falder bagover stolen, det er så lang tid siden at jeg ikke kan huske producenten af den i bilka - men den står godt inde i hjørnet under "Oversøiske" så kig godt efter den!
@ GA
Ærgerligt hvis man lader sig selv begrænse af en skandale fra 1985. Italien har spændende og forskellig vin i alle prisklasser. Top-bordeaux, jo fantastisk, men pointen synes at være at finde noget lidt billigere, der smager godt.
Som sagt kan jeg godt lide sangiovese. F.eks. Morellino di Scansano kan ofte fås til 60-80 og er hammer-lækkert.
Jeg er også begejstret for negroamaro-vine. F.eks. Salice Salentino. God kraftfuld og spændende smag. Man kan komme langt for små penge.
Der er masser af god vin fra andre lande. Jeg ved egentlig tæt på intet om Chile, Argentina, Australien, Sydafrika, men har da ofte fået noget rigtigt godt. Med italiensk vin ved jeg bedre, hvilken vintype man kan forvente fra de forskellige flasker.
Cabernet Sauvignon fra Chile smager næsten altid af vingummibamser :-) Ingen kritik, men pudsigt, prøv at lægge mærke til det næste gang.
@Henry
Haha...du misforstår. Jeg har drukket flere italienske supervine end jeg overhovedet kan huske...og skandalen sluttede da ikke i 85 ;) De propper såmen stadig andre druer i til at starte med. Læs avisen de sidste dage, og du ved sikkert hvad jeg mener. Ganske synd.
Rent loyalitets mæssigt har jeg været laaangt væk fra Frankrig, men da min familie dyrker vin i Bordeaux, kan jeg aldrig helt holde mig fra det :)
GA
Nej, jeg ved ikke hvad du mener mht avisen de sidste dage.
Men jeg kender godt til den italienske tradition om at blande druer. På godt og ondt. Indtil for ganske nylig var der f.eks. helt konsekvent grønne druer i en Chianti DOC. Det er nu forbudt i regulativerne.
DOC regulativerne er typisk ret skrappe og kræver loyalitet mod den traditionelle drue i området. Det er jo et problem, hvis man ønsker at eksperimentere med internationale druer, evt som blanding. Derfor sælges rigtig meget god vin som IGT, fordi blandingen ikke lever op til DOC. Det er der ikke noget i vejen med.
Hvis du har en særlig pointe mht det med aviserne, så vil jeg da gerne høre om det.
Champagne: Krug. Ingen over ingen ved siden af
Rødvin: Malbec fra Argentina. Zapata af Nicolas Catena er et fund for pengene i Phillipson. Det er ikke så stort som gode Bordeaux men du slipper altså med noget mindre end 3000 flasken hvis Parker har været forbi og give +98
Hvidvin: Hvid bourgogne fra gode år er vildt - specielt hvis det får lov at ligge, men som Bordeaux og alt andet fransk er det latterligt overpriset. Har aldrig fået god hvid fra andre steder end bourgogne
Synes den Australske producent Nugan, laver noget rigtig godt vin til prisen. De laver alt fra bag-in-box 3 ltr. til 100,- på tilbud, og op til topvine ca. 200-300,-
De forhandles i SuperBest, importør Gobivin.
De har tit nogle rigtig gode tilbud på dem. Har aldrig smagt noget fra dem jeg ikke syntes var godt. De laver hvid,rød,mousserende, rosé og dessertvin.
I denne uge har de en rød Shiraz på tilbud til 40,- normalt 80,-
Jeg hælder klart mest til rødvinen ad libitum.
Smager fantastisk men giver dig oftest en del hovedpine dagen efter.
@ bridgeking - prøv en rødvin uden garvesyre, måske en merlot. kan være det hjælper på hovedpinen :) og husk at drikke et glas vand pr genstand, hvis jeg gør det så har jeg aldrig hangover :)
Uhh der er intet bedre end at drille vin snobber. De er forfærdelige at hører på. Det er i orden at have præferancer, men der er jo ingen ende hos dem.. Kan huske en gang vi fik en tur at en dansk vin guide i italien. Og hun var så forfærdelig, især omkring den vin hun selv lavede. Så jeg fortalte stort og bredt om min ynglings vin chataux. Og hun fortalte jo så stort og bredt om denne, hvordan hun kendte kvaliteten osv. Er du gal hun bliv pissed da hun fandt ud jeg snakkede om netto's den billigste papvin. Hun ignorede mig resten af ugen :D (det passede mig egenligt også fint)
Nå men når det så er sagt er min egen ynglingsvin
Chateau ste Michelle 2004 cabernet sauvignon " INDIAN WELLS " som bl.a. kan købes på www.wine.dk og koster 165 pr. stk. Hvis man bestiller 6 stk. Det er jo godt nok over det niveau som du bad om. Men det var jo ynglings"s"vin.
Ellers kan jeg også godt lidt argentinsk vin, hvor man tit kan finde noget godt for ok penge, hvis vi snakker vin til hverdag.
Men hvis det er for at finde en DU kan lide, så gå ned i en rigtig god vinhandel. Forklar hvad du kan lide osv. Og så plejer det ikke at være umuligt at få en smag før du køber.
Collage - zinfandel. Efter min mening den bedste vin på markedet i prisklassen under 200kr flasken.
Jeg har en enkelt gang fået den til 6 for 200 men normalprisen er ca 90kr flasken.
Prøv den og i vil takke mig :)
Det er umuligt at pege på 1 yndlingsvin, men det er da spændene at udveksle gode oplevelser og mit seneste "fund" er denne :
tnv-vin.dk/show_varegruppe_item.asp?Katid=1&SubId=9&ItemId=1039
En rigtig lækker flaske vin på en overset drue. Krydret og kraftig - 69 kr. er meget rimeligt! Meget sjovt HolchKnudsen lige har foreslået en lignende.
Og hvis man - som jeg - er til de solmodne kraftige saftige oversøiske - så vil jeg også lige reklamere for to sjove/gode (men måske lidt for dyre) vine fra gode bekendte i Crime Wine (de er kriminologer :) ):
7 Deadly Zins (Zinfandel se'følig) : www.crimewine.dk/vine/13
"Cirkusvinen" Petite Petit : www.crimewine.dk/vine/29
"Cirkusvinen" blir den kaldt fordi der er Cirkus på etiketten med elefanter og hele molevitten .... den var ikke gået i Bordeaux :)
charté neuf dupape sauvignon (tror nok det staves sådan) går man aldrig fejl af, mest almindelige ligger i prisklassen 80,- 500 ,-
Liebfraumilch og black tower..mums
Den gode gamle konfirmationsfestvin "den skævhalsede" nede fra Otto Duborg er ûberklasse..
@fijiviking
Det er ikke druen der som sådan bestemmer indhold af garvesyre/taniner. Syren sidder i skal, stilk og kerner og bliver en del af mosten når druerne m. stilk presses i vinfremstillingen. Det er ikke muligt at få en vin uden garvesyre, da syren også er det en vin "lever" af når den lagres, en lang kedelig forklaring omkring molekylære bindinger m.m. Det bedste bud på en vin uden syre må være Beaujolais vine fra Frankrig. Rent teknisk bruger man en metode til fremstillingen af disse vine der hedder "Maceration Carbonique", som i korte træk går ud på at drueerne ikke bliver presset, men at man udvinder mosten ved at anbringe dem i en lukket tank under tryk, hvor drueerne så brister og mosten kan løbe uden pres, og derved uden så store mængder garvesyre fra skind, stilke osv. Disse vine er derfor frugtige og lette i udtrykket og har ikke så lang levetid jvf førnævnte omkring at vine lever af syren under lagring.
Derudover er der selvfølgelig folk som kan have en allergisk reaktion el. lign. overfor garvesyre/tanin, men bevist er det, at det er tilsat kemi i vinen, som eks svovl, der giver den skide hovedpine som vi alle hader.
LeMuppet
@Henry
DOC eller ej har det siden tidernes morgen IKKE været lovligt at benytte andre druer end Sangiovese Grosso til fremstilling af en Brunello, og da man april sidste år opdagede at flere producenter gjorde dette, var der naturligvis ramaskrig i vinverdnen. Obv. bliver vinen undermineret med lynets hast.
Jeg kan desværre ikke finde artiklen jeg læste for nylig, men hvis du ønsker information om sagen fra april sidste år, så google "brunello scandal".
GA
@ekstyr
Brunello=Sangiovese Grosso.
Sangiovese Grosso hed og hedder stadig Brunello, heraf Brunello som navnet på vinen. Se iøvrigt Biondi-Santi familien, der som den første isolerede klonen af sangiovese, Sangiovese Grosso. Mener det var sidst i 1800-tallet.
-Brunello di Montalcino er iøvrigt klassificeret som DOCG.
LeMuppet
Vil lige starte med at sige at jeg er glad for rødvin, men ikke har den store kendskab til det.
Jeg skulle til middag hos en gammel mate jeg ikke havde set i 10 år.
Han stod for maden og jeg tog vin med. Tænkte at jeg ville flotte mig, så købte to fl. Amarone (kan ikke huske hvad den hed) fra 2004, til på tilbud til 130 kr. pr. flaske.
Da vi havde drukket den ene til maden, siger min ven at han lige havde en flaske jeg skulle smage. Det var også en Amarone (kan heller ikke huske navnet) fra 2005. Han fortalte at den koster ca 600 kr. i butikkerne, men at hav fik dem til 200 kr. pr flaske. gennem en vildt god kontakt.
Jeg havde rimeligt store forventninger til den, da han roste den til skyerne. Og jeg blev IKKE skuffet.
Den jeg havde haft med smagte at lokumsvand i forhold til den dyrere. Den var simpelthen en Oral orgasme (som monrad & rislund så fint formulere det).
Det bedste af det hele er at han kan skaffe mig så mange jeg vil ha' MUMS!!!!!
Rødvinsdrikkere vil vide hvad jeg taler om :-)
Henrys
hvid: Black Tower !
lidt sød i det, smager helt fantastisk. Ved faktisk ikke om man kan få den i DK, men kører du til grænsen er der masser til ikke ret mange penge ;)
Som min Pappa altid sagde.. Fernet Branca skipperen.. Menta hvis du har lidt kriller i halsen!
X
Uhmm ynglingsvin, den er lidt svær, men må være rødvin.
/Morten anerkendt vin drikker.
DOC eller ej har det siden tidernes morgen IKKE været lovligt at benytte andre druer end Sangiovese Grosso til fremstilling af en Brunello, og da man april sidste år opdagede at flere producenter gjorde dette, var der naturligvis ramaskrig i vinverdnen. Obv. bliver vinen undermineret med lynets hast.
Jeg kan desværre ikke finde artiklen jeg læste for nylig, men hvis du ønsker information om sagen fra april sidste år, så google "brunello scandal".
GA
Takker, jeg kendte ikke til den sag fra 2008.
Kan da kun håbe, at det får prisen på Brunello til at falde lidt. :-)
rødvin
Valpolicella Zenato 2005, 75
Ripassa Valpolicella Zenato 2005, 75 cl
Amarone Valpolicella Zenato 2004, 75 cl
hvidvin
Chablis GRAND CRU BLANCHOT Domaine Vocoret & Fils 2001, 75 cl
Chateau d'Yquem 1998 Grand Premier Cru Sauternes 75 cl
champagne
Taittinger Brut Prestige, 75 cl
yquem er ikke hvidvin og det er ren barnemord i den aldersklasse
edit: men jeg er selvf bare fucker misundelig hvis det er noget du går og drikker jævnligt!
Og der er for øvrigt ingen grand cru i Sauternes. Yquem er premier cru med en eller anden lækker ekstra betegnelse; premier cru superior iirc
Hvis der er en her jeg gerne vil drikke vin med, så er det Holch Knudsen. Både pga selskabet, men også fordi jeg gerne sætter pengene på at han har været forbi så mange flasker at han ved hvad han taler om :-)
Om han er bedst til vin eller LHE ved jeg ikke, men det er nok et coinflip, selvom jeg ved at han renser i det sidste, og dermed min forventning er høj til det første.
Tid og sted Holch?
snart!!
Jeg er sq frisk! Min tagterrase skal indvies for sommeren så det kunne jo passende kombineres!
Top. Så kan vi indvi min når jeg engang får min retssag mod bygherre gjort færdig!
Fanger dig på Skype en af dagene.
lol ok, ses