Har kunne læse mig til herinde, at der er ufatteligt mange folk som ved noget om knive.
Vi har en stor samling af Global knive og dem er jeg ikke imponeret af, hvilket jeg også har kunne læse mig til herinde er den generelle holdning.
Nu kan jeg se, at Bilka kører noget kampagne på Zwilling Five Star knivserien.
Vil der være nogen fidus i at investere i denne knivserie i forhold til vores Global knive?
Zwilling knive i Bilka
Har selv Zwilling, men om det er Five Star (hvad end det er), skal jeg ikke kunne sige. Jeg kan dog sige, at jeg er rigtig fint tilfreds, med den blok jeg købte. Synes også de er bedre at holde på end Global.
Havde selv global før i tiden.... Hvilket var udmærket uden at være prangende på nogen måde....
Købte derefter en Zwilling-serie og kan kun anbefale det.... Jovist er der bedre knive på markedet, men prisen kontra de kun skal bruges til "hygge-madlavning", gør dem meget attraktive for mig...
Jeg er imponeret over knivene i Ikea. Lav pris, høj kvalitet.
Og de slår ikke Porsche-kniven... Som er kongen af knive.
Har selv global, og var mildest talt ikke imponeret af dem.
Men så købte jeg en Rosendahl "minosharp" knivsliber til 300 kr.
Specielt designet til global knive
Og så skal jeg da lige love for at mine global knive fik nyt liv.
Drop at skifte, bare slib dine global.
Brødkniven ryger til skærsliber.
Har dog kun været nødvendigt 1 gang
For det første: Vedligeholder du/I globalknivene med et strygestål? Man kan virkelig gøre underværker ved at få knivene slebet, og så ellers bruge et strygestål på dem inden brug - HVER GANG. Behøver bare være 1-3 strøg på hver side af æggen. Hvis du ikke vedligeholder sådan, bliver knivene i hvert fald hurtigt sløve, det vil de gøre nærmest uanset mærke og kvalitet. Global er dog imo meget hurtige til at blive sløve efter slibning, også selvom man bruger strygestål.
Zwilling laver generelt udmærkede knive, selvom jeg ikke synes five star serien ser ud til at være så behagelig at holde på og arbejde med som nogle af deres andre knive (dog udelukkende bedømt ud fra billeder).
Hvis jeg var dig ville jeg finde et sted hvor du kan prøve at holde knivene i hånden og mærke grebet, vægten osv. - (fx hos HW Larsen i Kødbyen eller Knife for life i Torvehallerne) og så købe de 2-3 knive der er nødvendige i stedet for at gå ud og investere i et knivsæt. Jeg vil tro at du kan finde bedre kvalitet til den samme pris, hvis du bare køber enkeltknive.
Det er min overbevisning, at til brug i dit eget køkken har du ikke brug for andet end en urtekniv, en kokkekniv og en brødkniv - og et strygestål.
Personligt har jeg herhjemme en japansk kokkekniv (santoku) fra hocho.dk, en urtekniv fra Sabatier (Trompette hedder serien vist), en brødkniv fra F. Dick (premier plus serien) og en filetkniv i F. Dicks premier nature serie. Fordi jeg er nørd og i gang med at uddanne mig til kok har jeg naturligvis også masser af andre knive, men ingen udover de ovennævnte har jeg behov for at bruge til daglig.